maanantai 22. joulukuuta 2014

Katsaus syksyyn ja suunnitelmia


Käväisin tuossa eräällä studiolla levyttämässä tuollaisen kymmenen kappaleen joululevyn lähinnä sukulaisten toiveita myötäillen. Se oli yllättävänkin hauska kokemus, vaikkakin kallista hupia. :') Salilla mulla on ollut käytössä tällainen rintaselkä-jalatvatsat-olatkädet-mavePHA -jako tämän syksyn, ja ei muuten tunnu helpottuvan koskaan. Varsinkin tuo patteriharjoitusosuus tuntuu aina ihan yhtä kamalalta... Noiden lisäksi olen pyrkinyt silloin tällöin käymään kavereiden kanssa lenkille, mutta en ole ihan joka viikko ehtinyt (tai jaksanut, jep).


Olen nyt siis päättänyt jatkaa yliopistolla ihan tuonne toukokuun puoleen väliin asti (ie. lukukauden loppuun). Tämä siksi, että keväällä tulee vielä hyviä kursseja lääkiksen kannalta, eikä tuo opintotukikaan ihan mikään huono juttu ole... :D Mutta mutta. Syksyn opinnoista sanottakoon sen verran, että fysiikka itsessään on aika överiä. Ehkä 25 % kurssien asioista on haun kannalta oleellisia, kuten esimerkiksi tuttujen kaavojen ja trigonometrian kertaus. Mekaniikassa oli järkyttävästi vektoreita, termodynamiikassa ja aalloissa taas hirveästi diagrammeja ja integraaleja. No, eipä pitäisi ainakaan enää näyttää mitkään pääsykoetehtävät mahdottomilta. :> Mutta ei siinä, toki näistä fysiikankin opinnoista on hyötyä ollut mm. laskurutiinin ja kertailun kannalta. Asioita ymmärtää syvemmin kuin ennen. Keväällä vielä pari kurssia fysiikkaa, sähkömagnetismia, optiikkaa, suhteellisuusteoriaa ynnä muuta.
Kemia on ollut ehkä 90 %:sti hyödyllistä. Sieltä on sinänsä silloin tällöin putkahdellut kaiken maailman crystal field theorya, mo-teorian vyömalleja yms hirvityksiä, jotka ovat vähän höpöhöpöä lääkishaun kannalta, mutta muuten tosi jees! Hyvin kerrattu ainakin stoikiometria ja tasapainot, hapot, emäkset, pH:t ja liukoisuudet. :) Keväällä mulla on kemiasta nyt vielä fysikaalinen ja orgaaninen kemia.
Biologiassa on toki paljon lukiota ylittäviä asioita, mutta kaikki perusjutut tulee kyllä hyvin kerrattua ja jopa opittua paremmin kuin lukion Biosista yms lukemalla! Tietysti välillä mietityttää, että miksi istun luennolla opiskelemassa merisiilin neurulaatiota, mutta... :') Keväällä käyn vielä biologian laitokselta Kemian kurssi biologeille kakkosen sekä Ihmisen fysiologia ja anatomia -kirjatentin.


Näin yleisesti sanottuna siis suosittelen kyllä yliopistoa harkittavaksi iltalukion ja/tai valmennuskurssin sijasta/rinnalle. Moni kavereistani aikoo nyt lopettaa tai ainakin vähentää yliopistoa radikaalisti kevääksi ja hypätä vk:lle/kotiin opiskelemaan, mutta minä ajattelin jatkaa näin. Tammi-helmikuussa alan lukea Bioseja uudelleen minkä lisäksi maaliskuusta alkaen alan laskea vanhoja pääsykokeita teknilliseltä, farmasialta, fysiikalta, kemialta, lääkiksestä jne. Tuleepa varmasti hyödynnettyä vielä vähän Gallea ja Epionen 2013-materiaalejakin. :) Jos on jotain muita paikkoja, mistä löytyisi hyviä tehtäviä, niin otan mielelläni vastaan!


Hyvää joulua ja uutta vuotta kaikille! Tämä mies lähteekin vuodenvaihteeksi Leville. :) Alle 150 päivää kokeeseen!

8 kommenttia:

 1. Itse voin myös lämpimästi suositella yliopisto-opintoja kaikille lääkishakijoille ainakin kemian suhteen. Biologiassa mentiin mun mielestä turhan yksityiskohtaisiin asioihin, mutta nyt vihdoin opin mm. Tekijänvaihdunnan, kytkentäanalyysiin ja monta muuta juttua.

  Jos ei halua menettää ensikertalais-statustaan hakemalla muualle kuin lääkikseen, niin ainakin avoin yliopisto on mun mielestä silti hyvä vaihtoehto: Stadissa maksaa vain 10 euroa/noppa, jolloin esim. 60 eurolla saa tuhdin paketin biotieteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Indeed. :) En edes muistanut enää koko ensikertalaiskiintiötä. :D

   Poista
 2. Aika lailla samanlaiset suunnitelmat itsellä kevättä varten. Noiden kahden kemian kurssin lisäks käyn vielä kemian labrat sekä pari fysiikan peruskurssia ja ehkä biokemiaa, jos jaksaa. Biologian kursseja en oo käyny, koska en saanu mahdutettua niitä syksylle. Onneks sentään tää kevät näyttää paljon väljemmältä kurssien suhteen. Jää ainakin aikaa lukemiseen...
  Ite siis opiskelen kemiaa täällä Turussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vähän sama, pikkusen väljempää varsinkin tuo loppukevät (luojan kiitos!).
   Tsempit!

   Poista
 3. Mafynetissä ilmainen harjoituskoe + bi-ke-fy kaksi ekaa kurssia teorioineen ja tehtävineen (vanhaan versioon löytyy linkki Mafynetti 2:sta).

  VastaaPoista
 4. Hei Mikko, päivitä kuulumisia! Täällä halutaan tietää miten valmistautuminen sujuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha voiei, oon ollu aikeissa päivittää nyt jo kuukauden päivät, mutta en oo saanut aikaiseksi. :D Yritän mahd pian!

   Poista