sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Syksy puolivälissä, tentit ohi


Moi taas kaikki! :)
Marraskuu jo koitti ja syksy vaihtuu varmaan kohta oikeesti talveksi. Täytyy nyt aluksi ainakin kiittää kaikkia, ketkä kannustivat osallistumaan yliopiston tapahtumiin ihan täysipainoisesti - oli hyvä päätös! Joten jos joku tätä tulevaisuudessa lukee ja pähkäilee, lukeako vain kursseja vai liittyäkö myös opiskelijaelämään, niin ehdottomasti liityt.

Mulla oli tuossa tosiaan kolme tenttiä, mitkä sitten menivät ihan vaihtelevasti. Fysiikka ykkösen tentti oli laskuharjoituksista eroten melko teoreettinen eikä sisältänyt juurikaan integrointia, derivointia tai vektoreita, mihin koko kurssi muuten tuntui perustuvan. Vaikka ensireaktio tuosta matemaattisuudesta olikin aika shokki, niin kyllähän tuohon tottuu. Pääsykokeessa tuskin joutuu integroimaan, mutta ymmärtääpähän ainakin kaavojen taaksekin jotain! Ja tuntuu peruslaskenta helpommalta. Nyt alkoikin jo fysiikka 2, missä on aiheena termodynamiikkaa ja aalto-oppia.
Kemian perusteet -kurssi jatkuu vielä jouluun, mutta kävin tekemässä välikokeen tuossa tenttiviikolla. Se ei mennyt ihan yhtä vahvasti, mutta olin sentään yksi harvoista meidän kaveriporukasta, joka pääsi läpi. Tentti ei sinänsä ollut mitenkään erikoinen, mutta siinä jätettiin ulkopuolisen tiedon varaan muutamia asioita, jotka sitten ratkaisivat tehtävien kulun. Aion kuitenkin mennä myös toiseen välikokeeseen sekä sitten siihen isoon tenttiin. :) Kemia muuten yliopistossa on kyllä hyvin samanlaista kuin lukiossa, ehkä joitain molekyyliorbitaaliteorioita käsitellään enemmän.
Biologian tentti Elämä kemia -kurssista meni myös ihan hyvin, mutta siitä ei ole vielä tullut tuloksia. Siinä oli erikseen biologian ja kemian osuudet, kemia oli aika peruslätinää, mutta sisälsi myös jotain laboratorioturvallisuusasioita, joita ei ollut lähes kukaan jaksanut lukea. ^^' Bilsasta sitten alkoikin jo uusi kurssi, Eläinten fysiologia ja kehitysbiologia.

Tähänastisen kokemuksen mukaan yliopistossa opiskelusta on siis hyvinkin paljon hyötyä pääsykoetta ajatellen. Tietysti tuhlaan tässä opintotukikuukausiani, mutta erästä valmennuskurssilla opettavaa fyysikkoa lainatakseni: eiköhän tämä mat.-lt. tiedekunta ole se paras valmennuskurssi. :)


Treenirintamalla ollaan edelleen dieetin puolella, mutta pidän painon laskun melko maltillisena. Cheatteja on tämän opiskelijaelämän vuoksi vähän useammin kuin aiemmin, mutta kohtuus kaikessa. :') Saliohjelma vaihtui tuossa noin kuukausi sitten enemmän toiminnallisempaan! Tuli vähän uutta virtaa treenaamispuoleen. Käytännössä treenit rakentuvat voimaosasta, hypertrofiaosasta ja kunto-osasta. Treenejä on neljä erilaista, mutta ohjelma on periaatteessa kaksijakoinen. Näiden lisäksi pyrin tekemään kerran viikkoon vielä ihan puhtaasti aerobisen treenin (pääasiassa lenkkeilen). En nyt tiedä, tekisi myös mieli koittaa jotain ihan uutta ruokarintamalla, mutten tiedä mitä (paleo?). Käyn kuitenkin lähes päivittäin opiskelijaruokaloissa lounaalla, enkä oikein pysty joustamaan niistä hirveästi. Aika matalilla hiilareilla mennään, mutta fiksusti kuitenkin.

Lisättäköön tähän loppuun kuva vielä perjantain Halloween-outfitista. ^^'
Tsemppiä sateiseen syksyyn!


14 kommenttia:

 1. Moi! :) kiva kuulla miten sulla menee. Ootko jo miettinyt missä vaiheessa alat kertaamaan lukion kursseja? Vai tuleeko samat asiat kerrattua hyvin, tai jopa paremmin, ihan niillä yliopiston kursseilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moooi!! :)
   Bilsat on ainakin pakko lukea keväällä uudelleen. Vaikea arvioida fykeä, mutta kyllä ne 90 %:sti tulee kerrattua yliopistolla.
   Mitäs sinä?

   Poista
  2. Mä oon ainakin tämän vuoden loppuun asti töissä, 20h/vk ja kertailen siinä sivussa fykebi. Nyt on käyty kolmasosa kursseista läpi. Vähän pitäis kiristää tahtia, jotta saisin käytyä kurssit jouluun mennessä kuten suunnittelin.. :D Keväällä fyke YO kirjoitukset välitavoitteena. Aiotko sä käydä kirjottamassa mitään keväällä? :) mä en muista olitko sä jo kirjottanu nää aineet ja millä arvosanoilla.

   Poista
  3. Oukei. :)
   No mulla on tuo kirjotuspuoli vähän auki vielä. Mietin toki fyssan ja äidinkielen korottamista, mutta en tiedä onko siitä mitään hyötyä. Koetilannekokemusta tietysti tulisi, mutta sitä tulee nyt tenteissäkin. Yo-todistuksesta en kuitenkaan hyvällä tahdollakaan saa sellaista L-riviä, josta olisi Turkuun hyötyä. :/

   Poista
 2. Moikka!
  Nyt oli kyllä pakko kommentoida, koska itse olen lähes tulkoon samassa tilanteessa. Kirjoitin myös v. 2013, ensi keväänä kolmas haku tiedossa ja opiskelen myös yliopistossa fykebi. Kuulostaa erittäin tutulta nuo kurssit, samat fysiikat ja kemiat olen käynyt/aion käydä. Bilsassa tällä hetkellä menossa ekologia ja biokemia ja aiemmin syksyllä oli solubiologia (suosittelen, oli todella paljon lukiojuttuja!).
  Miten aiot opiskella ensi keväänä? Käytkö ollenkaan yliopiston kursseja vai keskitytkö vain pääsykokeeseen lukemiseen? Ja missä vaiheessa aiot alkaa "tosissaan" lukemaan? Itse olen suunnitellut käyväni muutamia kursseja vielä ensi keväänä, jotta pysyisi jonkinlainen rutiini yllä päivissä ja tuleehan sielläkin opittua varmasti jotain. Tsemppiä opiskeluihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :) Ja kiva kuulla kohtalotoverista.

   Itse asiassa vähän jo edellisessä postauksessa kirjoitinkin kevään mahd. kursseista, niiden lisäksi varmaan tulee otettua Kemiaa biologeille 2 ja vähän histologiaa ja anatomiaa.

   Missä yliopistossa sä siis opiskelet?

   No sanotaan, että alan varmaan kerrata lukion bilsaa tammikuussa. Vanhoja pääsykokeita ym. alan laskea varmaan maaliskuussa, harkitsen vielä aionko lukea fyken kurssikirjoja lukiosta vai en. Ehkä. :)

   Poista
  2. Niinpäs olitkin jo näköjään maininnut edellisessä postauksessa! Mulla on melko samanlaiset suunnitelmat, just nuo fysiikat ja sitten vielä joku ihmisbiologia tms. kurssi keväälle. Mutta kuitenkin tarpeeksi vähän kursseja, että jaksaa keskittyä olennaiseen ;)
   Mulla on vielä vähän hakusessa, että millon alottaisin lukemaan, mutta toisaalta onhan tässä jo tullut kertailtua yliopisto-opintojen kautta. Todennäköisesti vuodenvaihteen jälkeen alottelen minäkin, kun on kuitenkin jo jonkinlaista pohjaa edellisten hakukertojen kautta. Ja UEF:ssä opiskelen siis :)

   Poista
  3. Nunii! :) Nyt sit vaan sormet ristiin et tästä uliopistosta on jotain hyötyä ja päästään sinne mihin kuuluu!

   Poista
 3. Kiva blogi sulla! Löysin tän tänään ja alan seuraan, tsemppiä lukuihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tusen tack, tervetuloa kelkkaan! :) Ja kiitti!

   Poista
  2. Itsekin (m)urheilija ja kerran jo turkuun hain. Nyt TTY:llä, aika samoilta kuulostaa :)

   Poista
  3. (M)urheilija :'D haha! No mut jees, tsemppiä!

   Poista
 4. Terve! Ootko Mikko vielä aatellut osallistuvasi Turun lukupiiriin? Taisin kysyä tätä joskus (heinäkuussa?:D) mutta kommentti katosi mystisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Oon aatellut joo. :') Mutta luulen, että vasta lähempänä itse koetta. Täytyy katsella. :)

   Poista