keskiviikko 13. elokuuta 2014

Ajatuspajalla nikkarointia


Moikka taas kaikille - juu, olen hengissä, nipin napin. Lääkispettymys oli viime vuotta vähän.. lievempi, mutta kyllä se taas muistuttaa itseään tästä, kun kaverit aloitti jo lääkisbiletyksen ja itse odottaa vielä pari viikkoa orientaation alkamista. Kesä on ollut mulle ihan riittoisa, lämmön kannalta ainakin. :D Tuntuu, että työt on mennyt tosi nopeesti ohi, enää alle 10 työvuoroa jäljellä ja justhan mä vasta aloitin. Silti esim. juhannuksesta tuntuu olevan jo niin kauan... Outoa.
Täytyy nyt yrittää vain asennoitua jälleen positiivisesti tähänkin vuoteen. Mielenkiintoista ja hauskaa tulee varmaan olemaan, mutta silti tuo vajaa 280 päivää pääsykokeeseen vähän masentaa. "Hei, puolen vuoden päästä on enää alle 100 päivää!"... :') Eiköhän tää vuosi (taas) äkkiä mene. 


Jeps, eli pääsykoekrapula alkaa olla jo vähän laantumaan päin. Silti taas toisaalta vähän tympii aloittaa opiskelut luonnontieteissä, sillä ei kuitenkaan jää sinne ja ottaa vain osan kursseista... Ilmoittauduin tuossa jo kemian perusteisiin ja fysiikan ykköselle, mitään muuta lääkishaun kannalta järkevää ei ole vielä saatavilla. Mutta siinä on vasta 12 oparia ja 45 pitäisi saada tänä vuonna.. :') Onko kellään hajua, hyväksyyköhän Kela opintopisteiksi vaikka 5 opintopistettä avoimen yliopiston puolelta? Opintotuen raja on se 45op vuodessa, saa nähdä tekeekö tiukkaa. Ei meinaan nappaisi ottaa mitään hirveän ylimääräisiä kursseja. Pelkkiin avoimen opintoihin opintotukea ei saa, mutta mitä jos osa pisteistä tulee avoimesta..? No, täytynee selvittää laitokselta itseltään.


Dieetti on edelleen päällä, mutta ei ole ollut ihan top 1 asiana tässä elämässä. Työt vie yllättävän paljon jaksamista (seliseli). Painoa on maaliskuun jälkeen lähtenyt jotain 8kg paikkeilla, mutta työtä vielä olisi. Sarjapainot taas vain kasvaa. :) Salikertoja kertyy viikossa nelisen kappaletta. Aerobinen liikunta on ollut kyllä vähissä, melkeen voisin sanoa nollissa, mutta pakko nyt yrittää mahduttaa se 1-2 aerobistakin syksystä alkaen. Punaisen ristin hommia on riittänyt myös kesän varrella, minkä lisäksi aloitan syksyllä jälleen järjestyksenvalvojan hommissa keikkaluonteisesti. Kaikkea sitä. :')Hei, pistin jälleen kyselyn tuohon blogin laitaan. Tämä on oikeasti tärkein kysely tähän mennessä, joten arvostaisin vastauksia entistä enemmän! :)


Mikko

8 kommenttia:

 1. Kyselyysi oli helppo vastata. Tietenkin ylin, eli haet kunnes pääset lääkikseen. Kuten tämän vuoden kokeesta nähtiin, voi koe olla jopa hallittavissa. Ensi vuoden koe se vasta mielenkiintoinen onkin - olisikohan se keskitie peruslukiolaskujen ja vuoden 2013 erittäin soveltavien laskujen väliltä?

  Itsehän kävin yliopistolla samat kurssit kuin sinä valitsit, eli fysiikan perusteet 1 & 2 sekä tuon kemian perusteet. Sopivasti sen jälkeen alkoikin kevät ja yo-korotukset, io-materiaaleilla aloittelu ja tietty bilsan lukeminen sopi kuvioon hyvin. Eli 45 opintopisteen saaminen pelkästään lääkishakua varten tulee olemaan vaikeaa, jopa mahdotonta(?). Fysiikassa peruskurssi 3 olisi ollut lämpöä/aaltoa, eli siitä saisit vielä 4op lisää. Ottamalla kaikki fysiikan peruskurssit saisit yhteensä 16op, joten kemiasta melkein 30op saaminen on jo vaikeaa. Harmi etten itse ottanut labrakurssia, sillä en ole koskaan itse labratöitä tehnyt - mitähän tästä tulee kun Meilahden opinnot alkavat :D Biologiassa taisi olla ongelma kursseissa se, että ne ovat liian spesifejä, eli esim. evoluutiossa mennään liian syvälle vrt lukion kirjojen muutamat kappaleet. Ja jäi mulle vähän avoimeksi se, että tarviiko biologiaan sivuaineopinto-oikeuden?. Eli harkitse vahvasti syksyä yliopistolla ja kevättä yo-korottelujen ja itse lääkkisasioihin paneutumisen merkeissä.

  Itse en osaa sanoa, nariseeko Kela avoimen yliopiston opintopisteistä. Järkihän sanoisi, että opintopiste kuin opintopiste, kunhan niitä tulee riittävästi niin Kela tykkää.

  Tulet pääsemään sisään kun FYKE on otteessasi. Olet nyt jo kokenut itse koetilanteet kahdesti, joten itse koejännitykseen yms tuskin enää koe kaatuisi. Väitän, että jos saat fysiikan ja kemian yo-kokeista ilman pahempia lukuja siis lähes lonkalta E-L tasoiset arvosanat, tulet olemaan valintakokeessa vahvoilla. Sillä valintakokeessa voidaan kysyä mitä vain koealueen asioista ja jos osaat melkein kaiken ripeästi niin pisteitä tulee. Aikaahan ei ole liikaa, jäi yksi tehtävä tekemättä (sentrifugointi) sillä aikaa kului siihen titraustehtävään paljon. Omalla tavallaan on harmi, että laskut merkitsevät niin paljon kokeessa, sillä itse opiskeluissa niitä ei ole paljoa. Mutta toisaalta niitä on helppo arvioida ja jotain (loogisuutta?) merkittävää niissä on, kun tiedekunta painottaa niitä.

  Annan sinulle myös lukion FYKE-tehtäväpaketin, josta opettajat lukiossa tekevät kurssikokeita ed. mainituilla kursseilla. Niitä on hyvä tehdä, varsinkin pyörimiskurssin, sähkömagnetismin, ydinfysiikan ja kemian 5-kurssin osalta (hyviä tehtäviä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :-) En selittänyt tarpeeksi tarkasti, mutta toki jatkaisin lääkikseen hakua myös amkissa opiskellessani.

   Ja siis jep, mikäli avoimen opinnot eivät kelpaa ja biologiaa ei saa lukea vapaasti, niin sitten on pakko ottaa myös lisää fyken kursseja. Mutta se selvinnee nyt tässä lukukauden alkaessa. :-)

   Poista
 2. Elämä on siitä jännä ettei sitä tiedä kyllä etukäteen mihin lopulta päätyy :) Nimimerkillä kolmesti lääkikseen hakenut ja sattumalta täysin eri ja omimmalta tuntuvalle alalle päätynyt! Ja tähän vaikutti säälittävät 0.72 pistettä, jotka jäivät tällä kertaa puuttumaan.. :) Neuvoisin, että älä heitä kirvestä kaivoon jo heti alussa noiden uusien yliopisto-opintojen kanssa ja voihan ensihoitajaksikin hakea, eihän siinä menetä mitään. Totta on, että lääkiksen pääsäreihin lukeminen vie myös paljon aikaa, tosin sinulla on jo tosi hyvä pohja. Kannattaa antaa kaikelle mahdollisuus, muistaa pääsykokeisiin tankkauksen ohessa nauttia elämästä ja tehdä niinku itestä parhaalta tuntuu! -J

  VastaaPoista
 3. Heips! Kiva blogi sulla! Itse haen tänä keväänä ensimmäistä kertaa lääkikseen. Pitkä ja rankka projekti siis edessä mutta motivaatiota löytyy erittäin paljon :) Joten jos vertaistukea kaipaat (taidan kyllä itse kaivata enemmän, haha..) saa tulla juttelemaan :) tässä vielä linkkiä mun blogiin (joka ei kerro vain lääkiksestä) http://timeslikethesekarkkies.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Motivaatiolla pystyy vaikka mihin! :) Liityn lukijaksi, kun ehdin koneelle illalla.

   Poista
 4. Aloititko nyt kemian laitoksella? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis fysiikalla, mutjoo! :) voin kirjoitella aiheesta joku päivä.

   Poista