keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Valinnan tulokset 2014


Eilen ilmeisesti tapahtui jotain jännää, kun blogissa kävi tuplamäärä kävijöitä normaalipäivään verrattuna? ;) Nojuu, tulokset tulivat ja profetia kävi toteen eikä sisälle päästy tänäkään vuonna. Ei ollut mikään hirveä yllätys, varsinkin kun Turun raja oli nyt tuon verran korkeampi kuin kahdessa ensimmäisessä. :-) Tänäkään vuonna en aio paljastaa pisteitäni, ei kannata edes kysyä. En myöskään nyt oikein jaksaisi sellaisia "voi ei, uskoin suhun, olit niin hyvä" -kommentteja, sori. :') Jos haluatte tsempata, niin kannustakaa ensi vuoteen ja auttakaa unohtamaan tämä totaalinen munaus.


Mikäs meni sitten pieleen? No, tuntuu ihan kuin nämä viimeiset kaksi koetta olisivat menneet juuri mulle väärin päin. Viime vuonna mun rutiini tuollaisiin peruslaskuihin oli parempi, kun oli lukio just alla kirjoituksineen ja kertailuineen. Nyt sitten tämän vuoden panostin vaikeampiin tehtäviin ja ongelmanratkaisuun, mikä jäikin sitten toissijaiseksi tässä. Ensi vuotta kohden on lähdettävä ehdottomasti vielä enemmän "mitä vain voi tulla" -asenteella! Fiilis ei ole lähellekään niin huono kuin viime vuonna saman tuloksen odottaessa, sillä tämä tulos oli aika odotettavissa kun selailin vastausanalyysiä. Yleisolotila on ihan positiivinen ja innolla odottelen huomenna alkavia Ruisrock-hommia ja muutenkin kesää. Sitten kun on ollut hetken ajattelematta tulosta ja se palaa mieleen, laskeutuu sellainen synkkä verho ylle. :') Mutta aina se siitä äkkiä kirkastuu. Enää hei reipas 10 kuukautta kokeeseen! Mullakin taitaa olla vielä kaksi vuotta ennen lääkispääsijöiden keski-ikää. ;-) Elokuussa alkaa fysiikan ja kemian opinnot, toivottavasti saan mahdutettua sekaan myös vähän biologiaa/biokemiaa. Jos ihan tylsää tulee, niin jotain matikan tukikurssejakin voisi harkita vielä. :-) Aion mennä yliopiston mukana nyt varmaan ainakin vuodenvaihteeseen asti. Tammi-maaliskuussa voisi sitten ottaa mukaan lukiokirjat ja huhti-toukokuun ainakin laskea ihan täysillä taas lukion matskuista (yliopistoa unohtamatta, viimeiset tentitkin on vasta toukokuussa).

Olisi hauska kuulla teiltä, mitä tekisin blogini kanssa nyt ensi vuoden. Varmasti keväällä tulee ainakin kirjoiteltua taas iloista ja suruista, mutta mitäs nyt syksyllä, kun minusta tulee fuksi? :-) Ainiin, ja onnea sisäänpäässeille!All those who wander
aren't lost.

22 kommenttia:

 1. Tuo sun ensi vuoden suunnitelma kuulostaa mun korvaan hyvältä! Syyslukukauden keskityt vain katsomaan, mitä yliopistolla on tarjottavana. Tammikuussa alat jo lukemaan lukiojuttuja ohessa, mutta suosittelisin maaliskuusta lähtien keskittymään vain ja ainoastaan pääsykokeeseen. Pääsin itse tänä vuonna Turkuun kolmannella hakukerralla ja käytin edellä mainittua aikataulua ja totesin sen aika optimaaliseksi. Muista kuitenkin fuksisyksynä nauttia välillä myös fuksina olosta, jotta elämässä olisi muutakin kuin vain opiskelua, Keväällä en suosittele lähtemään approilemaan tms.. Olin kanssa 2. epäonnistumisen jälkeen aika maassa, mutta päätin lähteä opiskelemaan fysiikkaa ja kemiaa. Päivääkään en ole katunut, sain paljon uusia ystäviä sekä kasvoin henkisesti aikusemmaksi, tunnen olevani nyt valmiimpi lääkikseen. Ei muutaku tsemppiä opintoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi kivasta kommentista, kannustaa tosi paljon ton yliopiston suhteen! :-)
   Ps. Approilua en jätä ;)

   Poista
 2. Mä kanssa sanoisin että kannattaa ottaa ilo irti noista ens vuoden opinnoista. Yliopistolla on parhaimmillaan mahtavaa opiskella, eikä varmana mene hukkaan nuo ens vuoden opinnot sulla! Tuleva vuos menee takuulla hujauksessa, mulla ainakin meni kun aloitin yliopistolla. Kannattaakin tehdä tarkahko suunnitelma kursseista ja pääsykoeluvuista jottei huhtikuussa huomaa ykskaks että koe onkin jo kuukauden kuluttua. :) Hauskaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, noi fyket otan ainakin. Jos saan mahtumaan, niin biokemiaa/bilsaa olis myös kiva.
   Kiitos, ootte parhaita!! :)

   Poista
 3. Olin vuoden kemialla, ja toisella kerralla sitten pääsin lääkikseen. Ehdottomasti oli hyötyä tuosta vuodesta, kävin kemian ja fysiikan kursseja, sekä yhden perusbiologian kurssin. Muista nauttia fuksivuodesta, oli loppujen lopuksi ihan kivaa ja elämä on aika tylsää, jos se on pelkkää opiskelua :) Tsemppiä ja kiitos kivasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy siis yrittää nauttia. Vähän vaan jännittää, että sitten kun vaihta tiedekuntaa, niin kuinka paljon harmittaa jättää ne kaverit :/ ei toki lopullisesti, mutta silti.

   Poista
 4. t0siaan jäin kolmen pisteen päähän :(..... otan osaa :´( toivottavasti ovet aukea meille molemmille ensi vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, tosi lähellä mutta kaukana :-( kylläneaukeaa!

   Poista
 5. Juu nauti fukseilusta, se voi olla parhaassa tapauksessa sairaan hauskaa! :D pahimmassa tapauksessa jää huuruiseksi. Mut eka, nautipa kesästä, koska suomessa se on turhan lyhyt. Ja ruissista! Jos vaikka sitten elokuussa on hellettä. Aina välillä käy myös silleen, että viihtyykin sairaan hyvin opiskelemassa alaa, jolle ei alunperin ollut tarkoitus päätyä. Näin mulle kävi eka...

  Ja jatka ihmeessä kirjoittelua fuksielämästä! Turussako aloitat opiskelut vai missä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turussa joo, en mä täältä mihinkään. :D Ja jep, eiköhän siitä hauskaa tule!

   Poista
 6. Kokeet kyllä muuttuu niin tiuhaan, että kannattaa vain pitää avoin asenne ja parantaa kaikkia osa-alueita :)! Todennäköisesti ens vuonna keulit sisään, sillä kolmas kerta toden sanoo! Aloitetaan sit molemmat 2015 opinnot - ite pääsin nyt tampereelle, mutta niin se vain on sitten käytävä armeija alta.. Maistunee kuitenkin paremmalta kun on paikka odottelemassa. Aivot narikkaan!

  Sua jännitän nyt eniten ja ehkä älyvuodon kautta tarkkailenkin! Tsemiä proffa!

  -Zuhou

  VastaaPoista
 7. Hei, mitä mieltä olette, kannattaako lähteä opiskelemaan nyt kemiaa vai biologiaa yliopistoon, jos aikoo hakea ensi keväänä lääkikseen uudestaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kemia + sivuainefysiikka sanon ma. :)

   Poista
  2. Juu, kannattaa mennä lukemaan kemiaa ja ottaa reilusti fysiikan kursseja. Itse tein noin ja pääsin seuraavana vuonna lääkikseen.

   Poista
 8. En päässy minäkään opiskelemaan tänä vuonna! Kyllä harmitti pari päivää tulosten tultua, mutta nyt oon jo ihan innoissani kaikesta tulevasta ja ensi hausta. Hienoa, että sä pääset viettämään fuksielämää. Varmasti tulee mahtava vuosi, ja tuskin menee yliopiston opinnot hukkaan. Vuosi 2015 on meidän vuosi rynnistää lääkikseen ovet paukkuen, eiks ni? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs aiot nyt vuoden? :)
   Jhuu, ensi vuonna saadaan se 72 skaalattua! ;D

   Poista
  2. Töitä teen täyspäiväisesti syyskuun loppuun. Siitä eteenpäin ei vielä töiden suhteen tietoa, ehkä 20h/vk tai sit ei lainkaan - aika näyttää. Keväällä todennäköisesti käyn kirjottaa fysiikan ja kemian. Niistä tavoitteet korkealle ja hyvät arvosanat kotiin (täytyy käydä näyttää vähä mallia noille -96 vuosimalleille ;) noh, vitsi vitsinä.. )! Syksyllä siis aloittelen kevyesti, mutta tehokkaasti ja laadukkaasti, edeten pääsykokeeseen asti. Täytyy nyt ottaa kaikki irti tästä välivuodesta, joka toivottavasti kuitenkin tulee olemaan viimeinen vuosi aikoihin, joilloin mä voin käytännössä mennä, reissata ja tehdä mitä haluan ja milloin haluan ilman suuria velvoitteita. Tavoitteena siis elää täysillä ja samalla ottaa haltuun vahva fykebi-osaaminen. :)

   Poista
 9. Inhoot mua varmaan nyt, mut pakko sanoo, et TÄÄ ON NIIN VÄÄRIN! Mut pidähän sama asenne hakemisessa ja anna ruikuttajien ruikuttaa ;-)

  VastaaPoista