lauantai 31. toukokuuta 2014

Miksi minusta tulee lääkäri?

Noniin, vihdoin aika toteuttaa tämä Tohtori Krabolan haaste!

Jutun juoni on seuraava: kymmenen vastausvaihtoehtoa, joista saa valita 1-10, mutta pitää perustella.

Miksi minusta tuli/tulee lääkäri?

1) Haluan vilpittömästi auttaa sairaita.
2) Koska olen Jumalasta seuraavana.
3) Tämä on kutsumusammatti.
4) Tässä ammatissa saa rahaa ja naisia/miehiä.
5) En keksinyt muutakaan.
6) Haluan antaa panokseni lääketieteen hyväksi ja ehkä edistää tulevaisuudessa tiedettä löytämään parannuskeinoja sairauksiin.
7) Äiti käski.
8) Aivoni tarvitsevat haasteita. Minusta ei olisi tehtaaseen liukuhihnatöihin.
9) Haluan Nobel-palkinnon.
10) Ammatti siinä kuin muutkin

Perustelut:

1) Niin naiivi kuin tämä vastaus onkin, niin toisten kärsimyksen katsominen vierestä on aika kauheaa. Lääkäri on kuitenkin ihmisammateista se, jota harjoittamalla on paras tietotaitotaso ihmisten auttamiseksi. :-)

3) No, jollain tapaa ilmeisesti näin. Ala-asteelta saakka olen koulun ammattipäivissä pukenut ylleni lääkärintakin ja ajauduin sitten jotenkin myös noihin ensivastehommiin. Kai siitä on pakko saada jotain kiksejä sitten? :D

5) Aika surullista, mutta totta. Varsinkin viime kesänä mietin paljon, että no mikäs musta sitten tulee, kun en kerran lääkikseen päässyt. En vaan keksinyt mitään muuta. Lakia olisi kamalan tylsää lukea, vaikka ammattina joku syyttäjä/tuomari voisikin olla ihan okei. Mutta sekään ei herätä mitään samanlaista kipinää.

6) Lisää naiiveja vastauksia. :D Tämä kysymys liittyy ehkä sitten mielenkiintooni väittelyä kohtaan, ja väitöskirjanhan tulee sisältää jotain uutta tieteellistä tietoa. Olisi hieno löytää jotain, mikä oikeasti veisi lääketiedettä eteenpäin ja auttaisi muita.

8) No, vaikka sitä liukuhihnatöissä ollaan nytkin, niin ei tätä kyllä elämäntyökseen toivoisi. Rahaa siitä saa, mutta tuo terveydenhoito olisi jopa miellyttävä rahanlähde. :-) Lisäksi se, että alalla ei koskaan tule valmiiksi, vaan jatkuvasti lisäkouluttaudutaan, on mielenkiintoista.


2 kommenttia:

  1. Yksi vaihtoehto voisi olla: "En uskalla valita muuta alaa." Itse en ole lääkäri, mutta mulla on monta tuttavaa, jotka ovat valmistuneet lääkäreiksi, ja melkein kaikki päivittelevät, että miten he pärjäisivät "oikeassa" työelämässä, jossa vallitsee ankara kilpailu ja jatkuva epävarmuus. Omasta puolestani voin sanoa, että tämä akateeminen pätkätyöläisyys on todella kuluttavaa; mieluusti olisin turvallisessa ammatissa.

    Mutta siis toivotan sulle paljon tsemppiä ja uskoa itseen, sillä sulla tuntuu olevan aito, luontainen halu olla ihmisiä auttava lääkäri :)

    VastaaPoista