keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Harjoituskokeita ja soveltavaa opiskelua


Kokeeseen on enää säälittävät 12 päivää ja jotain tunteja, joten alkaa olla taas aika siirtyä aerobisesta hölkästä anaerobiseen sprinttiin (nojust, olipa taas mukafiksu metafora). Nyt kolme harjoitusvalintakoetta takana, ja aika tasaisen ok tulos: 61%, 60% ja 60%. :D Viimeinen koe oli vaikein ja uskoinkin saavani siitä vain jotain max 50%, mutta paremmin kävi tällä kertaa. Edessä olisi edelleen kaksi harjoituskoetta, sillä tajusin, etten ole tehnyt 2012 oikeaa valintakoetta vielä kokonaan. Saa nähdä, tulisiko siitä se vaadittava 75+ pistettä, mikä oli tuolloin rajana. Sen lisäksi tämä mystinen J löysi koearkistonsa syövereistä vielä yhden kokeen.
Aamupäivä meni tänään biologian muistiinpanojen kertailussa. Olen tehnyt muistiinpanot kurssijärjestyksessä 1,3,2,5,4 ja pääsin nyt kolmoskurssin puoleen väliin. Puolilta päivin valaistuin jotenkin mystisesti ja tajusin, että kokeen "mahdottomiin" tehtäviin voi hieman varautua. Kaivoin Khan Academyn ja Googlen syöverit esiin ja aloin tutustua ilmiöihin ja tehtäviin, joita ei ehkä ihan käydä lukiossa, mutta olisivat hyviä tärppejä ajatellen pääsykokeen soveltavia tehtäviä. Tutustuin mm. Bernoullin, Nernstin, Goldmanin ja Arrheniuksen yhtälöihin sekä paneuduin hieman Maxwellin demoniin sekä Gibbsin energiaan. Melkein kuulen jo osan lukijoista älähtävän, että älä hyvä mies tuhlaa aikaasi niihin, enkä aiokaan sen suuremmin. Lähinnä aion tutustua yhtälöiden taustoihin ja niiden takana oleviin ilmiöihin. Hyvällä tuurilla kokeessa pamahtaa pöytään Arrheniuksen kaunis yhtälö, jolloin osaisinkin käsitellä sitä etukäteen - edes hieman.Kuva Torifestareilta, josta kirjotinkin aiemmin blogissani. Allekirjoittanut pitämässä elvytysmaskia naamalla, ensivasteparini ventiloimassa ja käyttämässä defiä taustalla sekä eräs päivystäjä painelemassa. Harjoitus oli onnistunut, tuollaisia saisi olla lisääkin. :)
Athletic Challengessa oli kevennetty viikko viime viikolla, ja se oli lähinnä turhauttavaa. Ihan kiva saada kroppaa palautettua, mutta juuri kun saa maveen kiekot paikkaan, niin se pitääkin jo lopettaa.. :D Nyt taas täysillä eteenpäin ja vaaka taitaakin näyttää aika tarkkaan -6kg verrattuna siihen, mitä se oli 2kk sitten.

Lopuksi kaikille vielä...

2 kommenttia:

 1. Laitoin vireille ”Miksi minusta tulee/tuli lääkäri?” -kyselyn, jonka tarkoituksena on olla paitsi blogihaasteen kaltainen hyvä blogintäyte, myös kerätä samalla tilastoa lääkikseen aikovien, siellä opiskelevien ja sieltä valmistuneiden syistä uravalinnalleen. Käy katsomassa mistä on kyse http://laaketiedetta.blogspot.fi/2014/05/miksi-minusta-tulee-laakari.html ja jos haluat kantaa oman kortesi kekoon, hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, Tohtori Krabola!

   Ja kiitos haasteesta, vaikuttaa tosi mielenkiintoselta. :) Käyn tutustumassa tohon sivuun ja lupaan tehdä haasteen tuossa pääsykokeen jälkihumun jälkeen. Ts. ensi viikon loppupuolella ilmestynee. :)

   Poista