lauantai 12. huhtikuuta 2014

Aktiviteetteja ja arkea


Geokätköilykärpänen puraisi taas vähän. :D Pitäisi vaan löytää sopivaa aikaa kätköilyyn. Ensi viikolla selvinnee parin työhaastattelun tilanne, vähän jännittää. Odotan mielenkiinnolla. Muuten arki rullaileekin aika tasaiseen tahtiin, päivät kokeeseen vähenee ja paniikki kovenee. No ei, kylmällä tappajan hymyllä kohti koetta ja sen yli. ;-) 


Tärkeimmät opiskelun elementit: laskut ja laskin. Näillä mennään. Laskurutiini alkaa olla taas ihan suht kohdillaan useimpien tehtävätyyppien osalta, ainakin mekaniikka, sähkö- ja säteilyoppi on aika hyvin hallussa. Lämpöä ja aaltoja pitäisi siis fysiikan puolelta kertailla. Kemia on vähän ongelmallista, sillä tuntuu, että asiat on aika hyvin hallussa, mutta silti jotkut onnistuu aina tekemään liian vaikeita tehtäviä. :-( Biologiassa nyt on aina se, että kaikkea ei voi muistaa eikä siihen sen puoleen kannatakaan käyttää energiasta tai ajasta kuin se 20%.


Tänään oli ekaa kertaa Athletic Challengessa jokin muu treeni kuin salitreeni. Tai no, salilla oltiin ja painoja käytettiin, mutta nyt oli vuorossa plyometriikkaa ja crossfittiä tapaileva kuntopiiri. 20min ja 9 kierrosta tuli vedettyä, tavoite saada sinne 12-15 kierrokseen ennen kesää. Päivä 10:n kohdalla oli painoa lähtenyt -1,1kg, mihin olen hyvinkin tyytyväinen. Nesteet lähtivät siis jo ennen haastetta. Supersarjat alkavat jo sujua vähän reippaammin ja painoakin saa lisätä tankoihin! :)
Olen myös jo etukäteen kiitollinen kaikille äänestäjille, itsekin olen tuon ykköskohdan kannalla. Vielä on aikaa äänestää pääsykokeeseen asti ja koittaa saada mut muuttamaan mieltäni hyvin perusteluin! :D Ja ainiin, eilen meni 40 000 lukukertaa rikki, kiitän ja kumarran!!

12 kommenttia:

 1. En itse voi suositella (lääkiksen kannalta) varasuunnitelmaksi luonnontieteitä yliopistolla. Ainoastaan se sosiaalinen puoli oli sen arvoista, ja sen vuoksi sitä kannattaakin harkita! Itsestäni tuntui välillä, että tuhlaan vaan aikaani joidenkin pitkien labraraporttien / mittaustöiden / kertauskurssien / lukion yli menevän oppimäärän parissa. Ei oikein motivoinut opetella tekemään joitain asioita eritavalla esim. fysiikassa tai kemiassa, kun meni vain sitten sekaisin lukion oppimäärän kanssa. Ennemmin sitä laskeskeli vain kertaalleen niitä lukion juttuja. Tosin kemiasta 1-2 kurssit olivat ihan hyödyllisiä, mitä nyt kemian 2 kurssilla tulikin jonkun verran uutta asiaa. Samoin fysiikasta mekaniikan 1 kurssi, jossa ei vielä hirveästi derivoitu / integroitu. Biologiasta sitten vähän laajemmin tarjolla, jos ei haittaa siinäkään se tiedonmäärä.

  Jos en itse pääse tänävuonna, teen varmaan töitä sitten ja opiskelen samalla. Toisaalta houkuttelisi se yliopiston sosiaalinen elämä. Onnea kuitenkin pääsykokeeseen sekä fitness -tavotteisiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon mielipiteistä!! :)
   Mulle toi yliopistovuosi vois tuoda myös sen opintotuen turvan, sillä jos ympärivuotisesti pitäisi elättää itsensä pelkällä osa-aikatyöllä, niin voi olla aika kurjaa. Toisille tietysti sopii! Lisäksi haluaisin kokeilla vähän tollasta erilaista lähestymistapaa fysiikkaan ja kemiaan, vaikka asiat menisikin sitten "vähän" yli siellä puolella. Liian syventäviltä asioilta voi sulkea silmät. ;D

   Tsemppiä sullekin, toivotaan, että ovet aukeaa! :)

   Poista
 2. Tiedätkö muuten (tai tietääkö joku muu lukija) siitä yliopistouudistuksesta, jossa esimerkiksi juuri lääkikseen alettaisiin jollakin tapaa suosia ensi kertaa hakevia? :o Koska sen pitäisi tulla ja miten se sitten käytönnössä vaikuttaisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää ekakertalaiskiintiö on vissiin tulossa niille tiedekunnille, ketkä sen päättää ottaa käyttöön :) Ei pitäisi koskea jo viime vuonna paikkaansa ottaneita.

   Poista
 3. Oon lukenu sun blogia jo jonkin aikaa mut nyt vasta sain aikaseks kommentoida. Täällä on kanssa noi varavaihtoehtojen pohtimiset täydessä vauhdissa, en vaan pääse mihinkään järkevään ratkasuun asian suhteen. Onneks vielä on vähän aikaa miettiä, ja eihän sitä tiiä vaikka kokeessa oliskin just ne itelle oikeet kysymykset (toivossa on hyvä elää...).
  Onko muuten Turussa ollu minkään näköstä lukupiiriä tänä vuonna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, et kommentoit kuitenkin! :D Mitkä sun varavaihtoehdot on?

   Noo mä oon koittanut tuolla Älyvuodon puolella herätellä pienoista lukupiiriä, mutta aika huonoin tuloksin. Että jos kavereiden kanssa pienoista opiskelua ei lasketa, niin ei ole lukupiiristä tietoa. :(

   Poista
 4. Moi!
  Tähän asti suojapaikka yliopistolta on ollut hyvä vaihtoehto. Nyt kun opintorahoja aletaan karsia ja opiskelupaikan vastaanottamiseen tulee koko ajan rajoituksia, en enää suosittelisi ihan ok -paikan vastaanottamista. Itse lukisin täysillä ja kävisin siinä ohessa töissä, sillä sitten kun lääkiksen ovet aukeaa, tili on pullollaan ja voi keskittyä rauhassa opintoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi ja kiitos mielipiteistä! :)
   Opintorahaa lääkisläinen ei muutenkaan voisi nostaa pääsääntöisesti kuin sen nelisen vuotta, minkä jälkeen ilmeisesti pakollisista harjoitteluista ja kesätöistä tienaa jo vähän liikaa tulorajaan nähden. :D Ja itsehän olen jo ottanut tuon paikan vastaan, joten sen perään on turha itkeä. Kyse on lähinnä siitä, että omien lähteideni mukaan jo viime vuonna otettua paikkaa ei laskettaisi tuohon uudistukseen.

   Täytyypi nyt kuitenkin katsella, mitä sitten teen. :)

   Poista
 5. Hain muutamille ihan epäloogisille aloille yliopistoon. En usko että otan mitään vastaan ton korkeakoulu-uudistuksen takia. Toisaalta olis hauska lähtee vaikka Alkio-opistoon, siihen vuoden kestävälle lääkiksen linjalle. Samalla vois suorittaa avoimessa jotain kieliopintoja mitkä pystyy sisällyttämään tulevaan tutkintoon. Ja sieltä saa kelan toisen asteen opintotukia, eikä kuluis niitä korkeakoulu opintotukikuukausia:D
  Toisaalta voi olla että jatkan vaan tossa Turun ammattikorkeessa.

  Mäkin koitin kattella älyvuodosta alkuvuodesta olisko mitään tiedossa mutta eipä oikein. Ja nyt kaikki on jo niin viime hetkien paniikeissa ettei lähde mihinkään kotoo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Njoo, moni kyllä sanoo että noi opistojen lääkisvalmennukset on aika turhia, mutta en henkkoht osaa sanoa. :D Ja joo, älyvuoto on näin huhtitoukokesäkuussa aina sellanen paniikinomaisten pienten lasten kotopaikka, siellä itse kukin kokee suurta pakokauhua kun kaikki on niin kamalan vaikeeta ja epävarmaa. :')

   Poista
 6. Haha joo oot kyllä ihan oikeessa ton opiston suhteen. Suurin osa siellä alottavista on varmaan niitä, jotka ei oo koskaan kemiaa ja fysiikkaa lukenu missään muodossa. Vois ekat viikot olla melko itsestäänselvää.
  Saa nähdä nyt mihin suuntaan sitä lähtee. Täytyy varmaan tästä mennä parkumaan älyvuodon avautumisketjuun. Onnea sulle hirveesti kevään koitokseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aahhahha, avautumisketju on aina hyvä :D
   Samoin!!

   Poista