torstai 27. kesäkuuta 2013

Tulokset - ympyrä sulkeutuu


Tuttuun tapaan vuorokauden annettua päivää aikaisemmin Turun yliopisto julkisti listansa sisäänpäässeistä. Yhtään sen kiertelemättä, kaunistelematon totuus on se, että tänä vuonna en päässyt sisään. 


Haluan korostaa sanaparia tänä vuonna. Vaikka jo kokeen jälkeen ja koko alkukesän olen toitottanut, että tuskinpa portit aukenevat, niin alhaiset pisterajat loivat tiettyä toivoa, sillä mahdollisuuksia oli. Loppujen lopuksi ankarinkaan arvioni pisteistä ei ollut tarpeeksi tiukka, sillä pisteet putosivat siitäkin. Turun raja oli yleiselle 46,5 raakapistettä, hampaalle vissiin 33,25p. Omat pisteeni jäivät siihen väliin.


Pettymyksen kyyneleet on jo suurinpiirtein nielty, vielä kun leuan saisi ylös rinnasta. Ensi vuotta kohden on hieman hankalampi ponnistaa - ihan vain ajanpuutteen vuoksi. Asiaan myös vaikuttaa se, että into tuhlata jälleen 500h lukion opsin pänttäämiseen ei ole hirveän suuri. Onnekseni tein ne reilusti yli satasivuiset biologian muistiinpanot, joihin aion palata ensi keväänä. Yhteistyöni mr. Andersenin ja Bozeman Sciencen kanssa jatkunee yhtä lailla. Aion olla ensi keväänä samanlaisessa laskuiskussa kuin tänäkin vuonna, mutta aineistovastaamista pitää kehittää. Syksyn aion pitäytyä hyvin kevyessä laskemisessa, biologiaan en koskekaan. Syyskuussa tapaan siis jälleen fysiikka & kemia ykköset, tähtäimessä laskea lähes kaikki laskut kaikista kirjoista maaliskuuhun 2014 mennessä. Siitä eteenpäin on vuorossa bilsan kertaus, aineistovastaamisen opiskelu ja vanhat valintakoetehtävät - kuten tänäkin keväänä. Harras toive kuuluu, että toivottavasti se ensi vuonna riittää.


Asepalvelus kieltämättä luo omia haasteitaan myös treenille ja ruualle, muista harrastuksista puhumattakaan. Arnoldin kultainen kuusikko (Arnold's Golden Six) tulee ohjelmaan ensi viikosta lähtien, sillä AGS:lla voisikin olla mahdollisuuksia pitää lihaskuntoa yllä armeija-aikana. Lisäksi aion napsia BCAA-kapseleita, sillä aiempien dieettien perusteella niiden lihasta ylläpitävä vaikutus on merkittävä. Vaikka tämä miesten leikkikoulu ei olekaan mielenkiintolistallani ykkösenä, niin eihän se nyt hirveästi hullumpi välivuosi ole. Parempi näin kun opiskella fysiikkaa vuosi opistolla (nekin tulokset tulevat jo ensi viikolla). 

Ympyrä todellakin sulkeutuu. Missään tapauksessa enää ei olla samassa lähtöpisteessä kuin vuosi sitten, jolloin jännittyneenä naputin ensimmäiset kirjaimet tänne, aloitin entsyymien etsimisen. Kuka tietää vaikka ihan ajankulukseni pyrkisin Ruotsin lääkikseen ensi talvena, kuka tietää vaikka minut löytäisi kohta personal trainer -kurssilta, kuka tietää vaikka nousisin 2015-2017 CBB-lavalle. Kaikki salaisia haaveitani. Syytä on myös alkaa pohtia ensi vuotta varten niitä realistisia vaihtoehto kakkosia ja kolmosia - listalta löytyy ainakin ensihoito (amk). Nyt on kuitenkin vasta kesäkuu, eikä näiden murheiden aika ole vielä.


Kiitän vilpittömästi kaikkia äänestäneitä, en todellakaan odottanut tuollaista yli sadan ihmisen äänivyöryä. Tulokset osoittivat melko selvästi sen, että ihmisiä oikeasti kiinnostaa joskus vielä lukea tätä minun iänikuista lätinääni. Jos jotain haluan kanssaetsijöilleni jäävän tästä blogista mieleen, niin ehkä se on lausahdus "winners never quit, quitters never win". En tiedä palaanko tulevaisuudessa tämän - tai minkään - blogin ääreen, mutta nämä äänestystulokset eivät ainakaan negatiivisesti vaikuttaneet mietteisiini. Minut löytää varmasti tulevaisuudessa tätä kautta, vastailen kommentteihin mielelläni ja käyn edelleen kiertelemässä blogeissa kommentoimassa. :-)Onnea kaikille päässeille ja tsemppiä pääsemättömille. Oli miten oli, kaikille tahdon sanoa tämän:
Tämä ei missään tapauksessa ole tarinan loppu. Ainoastaan jonkin toisen matkan alku.


Jotta pääsisi perille
on eksyttävä tieltä
Joka pääsee perille
oppii
että hetken kuluttua
on taas jatkettava matkaa
Joka ei koskaan
putoa raiteilta
ja mene rikki
jatkaa aina samaa rataa
ja on turvassa
suurelta murheelta
ja suurelta onnelta.
- Tommy Tabermann

34 kommenttia:

 1. Eipä olisi paremmin voinut kirjoittaa. En ollut vielä listalla minäkään. Syksyllä 2014 Turun lääkiksessä tavataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Frans!
   Todellakin tavataan, ehkä jo ennenkin pääsykoebileiden tai muiden merkeissä! :)

   Poista
 2. Hyvin kirjotettu. Pitää muistaa ens vuonna olla luottamatta siihen, että koe olisi samanlainen kuin tänä vuonna. Se koituu aina monen kohtaloks pääsykokeessa.
  Kyllä me vielä sisään mennään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ja jep, ei sitä tiedä mitä odottaa. Siksi onkin hyvä valmistautua kaikkeen. :)
   Kyllä!

   Poista
  2. Luin älyvuodosta postauksen henkilöltä, joka kertoi (varsin vakuuttavasti;) keskustelleensa tiedekuntansa proffan kanssa, jolla on sormensa sopassa pääsykokeiden laadinnassa. Kuulemma tänä ja tulevina vuosina pyritään laatimaan mahdollisimman toisistaan poikkeavia kokeita ja myös mitätöidä valmennuskurssien tuoma hyöty. Olisin erittäin yllättynyt jos ensi vuoden pääsykoe olisi tämän vuoden kaltainen. Haen itse ens vuonna ekaa kertaa ja oon Mikko seurannut sun blogia jo pitkään. Harmittaa tosi paljon sun puolesta mutta oon ihan varma että ens vuonna oot sisällä!!

   Poista
  3. Niinhän se varmaan on, en mäkään tykkää, että valintakoemenestyksestä tehdään kaupallista valmennuskurssien avulla. :/ Vähän vaan mietityttää, että mitä ne voi vielä keksiä! :D Täytynee opetella entistä paremmin sekä teoriat, tehtävät että aineistojutut...
   Kiitos tsempistä ja kaikesta, ens vuonna mennään molemmat sisään! :)

   Poista
 3. Viitsisitkö kertoa tarkat pisteesi?

  VastaaPoista
 4. Mäkään en päässyt, Tampereelle oli yhteispisteiden raja 82 ja jäi puuttuun 12 pistettä. Parempi näin kun että ois jääny parista pisteestä kii. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No VIHDOIN sustakin kuulee jotain! :D

   Mutta tosi sääli! Millä suunnitelmalla kohti ens vuotta?

   Poista
  2. Jep lopetin blogin pitämisen kun alko niin paljon masentaa se kokeeseen lukeminen :D Ei kai tässä muu auta kun vaan lukee entistä enemmän!

   Poista
  3. Okei. :/ Nojoo, kohti ens vuotta. :)

   Poista
 5. Noh, seuraavassa talviyössä on sitten taas enemmän taikaa. Turpaan tuli ja kovaa, vaikka intensiivistä valmistautumista oli takana puolivuotta (olen abi).

  Vitutus seurasi nyt sitten reilu viikon perässä. Aluksi en ollut moksiskaan. Ihmeellisiä nuo ihmisten defenssimekanismit :D.

  Ps. Golden six on parasta lääkettä tähän olotilaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ihmisen shokkireaktio on tosi tehokas. Mulla iski se pahana päälle viime syksynä kemian ylppäreiden tulosten jälkeen. :)

   No, ensi vuonna sitten, eikö?

   Poista
 6. Voi että, olipa osuvasti kirjoitettu postaus! Tsemppinä voisin sulle sanoa, etten epäile hetkeäkään etteikö kaltaisesi ahkera ja motivoitunut tyyppi pääsisi sisälle! Ensi vuonna näihin aikoihin saatat jo hymyillen katsella nimeäsi sisäänpäässeiden listassa :)

  Oletko muuten kuullut että abeja alettaisiin jossakin vaiheessa "suosia" esimerkiksi parilla ylimääräisellä pisteellä, vai onko näin jo nyt?

  Toivon sinulle kaikkea hyvää ja valtavasti tsemppiä niin lukemisiin kuin armeijaankin! Toivon ja uskon vakaasti, että vielä jonakin päivänä puet yllesi valkoisen takin. As they say, hard work pays off!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :)

   No itseasiassa juuri eilen kuulin, että eduskunnassa oltiin hyväksytty lakiasetus, jossa korkeakouluille annettaisiin mahdollisuus luoda kiintiö ensi kertaa korkeakouluihin pyrkiville (eli niille, joilla ei ole jo korkeakoulupaikkaa). Kaikki yliopistot pistävät tästä hanttiin, joten vähän epäilen, ettei tällaisia kiintiöitä tule, ainakaan lääkikseen. Tiedä häntä!

   Kiitos jälleen, varmasti jonain vuonna se nimi löytyy listalta! :)

   Poista
 7. Ensi vuonna uudestaan! Sun blogi toimii varmasti inspiraationa monelle ja kovin harva kuitenkaan pääsee ensimmäisellä kerralla sisään, vaikka se hienoa olisikin. Tärkeintä on olla masentumatta ja tarttua realistisesti työhön. Olet paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeaa puhetta, vika ei ole työn tekijässä vaan työn määrässä/laadussa. ;) Kiitos!!

   Poista
 8. Älä masennu. Mä oottelen vielä tuloksia että saisin tapettua ne viimeisetki aina jostain ärsyttävästi löytyvät toivon rippeet, vaikka selvää on etten pääse.
  Tulin tänne lukeen kohtalontoverin vuodatusta, koska sitä kaipaa jotain vertaistukea ku ite oon pitäny koko projektin tänä vuonna salassa kaikilta.
  Ahaa-elämyksiä kuitenki tuli tällä ensimmäisellä vakavasti otettavalla hakukerralla.
  1) Jännä miten paljon vähemmän v*tuttaa tosi kovan työn jälkeen tullut hylsy, kun laiskottelun jälkeen tulleet, joita mulla on takana jo muhevat kolme.
  2) Liikunta ja säännöllinen elämänrytmi tekee ihmiselle ihmeitä, niihin siis kantsii panostaa. Mä alotin salillakäynnin vuos sitten, ja siitä seuras aivan vallankumouksellinen itsetuntoboosti, minkä varjolla jaksoin ensimmäistä kertaa uskoa itseeni sen verran että tein täysillä töitä.
  Btw meikän kaveri, ihan maukka perusjätkä pääs intistä suoraan sisään. Sano että kaikki johtu äärimmäisestä laskemisesta syksyn aikana. Sullakin on siis mahkuja! Meillä kaikilla on, jotka vaan ollaan tarpeeks motivoituneita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tässä kukaan masentumassa ole, mutta aina epäonnistuminen harmittaa. :)
   Tuohon kakkoskohtaan yhdyn kyllä, terve sielu terveessä ruumiissa ja näin! Kiitos tsempistä ja kohti ensi vuotta. :)

   Poista
 9. Mäkään en päässyt tänä vuonna, tosin hain Kuopion hampaalle. Ja tämä oli mun eka hakukerta. SILTI! Otan kunnon spurtin ensi vuotta kohti, ja luen vielä enemmän ja lasken vielä enemmän ja teen vielä enemmän kuin viime kerralla.

  Unelmia saavuttaa, kun tekee vain niitten eteen paljon paljon paljon duunia.

  Lahjakkuus ei ole älykkyys, vaan taito jaksaa. Istua ja päntätä.

  Kyl me ens vuonna päästään sinne, minne halutaan ;)!

  Tsemppiä ja menestystä kaikkeen, mitä teet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava asenne! Tuolla motivaatiolla olet varmasti sisällä ensi vuonna. :)
   Tsemppiä sinnekin ja kiitos!

   Poista
 10. No voi harmi, Mikko. :(( Hienosti kirjoitettu.

  Tsemppiä jatkoon ja laulaen vielä: "älä jätä blogia"...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, råtta, ja toivon todella, että sä pääset!

   Blogi jää nyt väistämättä armeijatauolle, mutta katsotaan, josko joskus kirjoittelisin jotain ensi vuoden lukujen edistymisestä. Mitään en lupaa.

   Poista
 11. Vaikka varmaan vihaat jo tätä sananpartta, mutta "i know what it feels like, i've been there". Mulla ainakin viime vuonna syksyn koittaessa sain uutta intoa nousta ja jaksaa hakuprosessia. Paljon tsemppiä sulle Mikko!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin uskon, että pääsykokeen lähestyessä alkaa taas uusi lukuinto. Nyt siihen on vajaa 11kk ja tuntuu surullisen kaukaiselta. :)
   Kiitos!

   Poista
 12. Tsemppiä kovasti! Kyllä tuolla motivaatiolla pitäisi paikka irrota ja harmittavaa ettei irronnut jo nyt. Ensimmäisellä hakukerralla harva pääsee ja pisteytys on rajua ylioppilaskirjoitusten jälkeen. Sinnikkyys kyllä palkitaan! Itsellehän ovet aukesi ja pisteistä ei ole tietoa kun posti ei ole vielä hyväksymiskirjettä kotiin asti saanut. Nimi oli kuitenkin hyväksyttyjen listassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hieno kuulla! :) Turhaan epäilit sisäänpääsyäsi.

   Kiitos yhteisestä taipaleesta, toivottavasti kuullaan vielä.

   Poista
  2. No tässä on elävä esimerkki ihmisestä, joka väänsi pelkällä sinnillä sisään. Kyllä tuon pääsykokeen jälkeen varmaan kaikki epäilivät sisäänpääsyään ja rehellisesti sanottuna olin kyllä kuin puulla päähän lyöty kun tulokset sain tietää. Eipähän tullut revittyä stressiä kesäkuun aikana, kun ajattelin että sisään ei ole mitään asiaa :). Kannattaa vielä sinunkin hakea, selkeästi homma kiinnostaa ja nyt kun pohjat (ja omasta oppimisprosessista on jotain oppinut) niin homma menee keveämmin.

   Poista
  3. Juu, kyllä edessä on vielä 2-3 hakua ennen luovuttamista. Mieluiten tietysti enää yksi, mutta katsotaan!

   Poista
 13. ei irronnut mullekkaan paikkaa vaikka koko vuoden opiskelin tietyssä koulussa pääsykokeita varten. motivaatiota riitti joten korkealta pudottiin kun omat pisteet olivatkin aikas heikot.. lueskelen aina välillä blogiasi ja täältä kyllä saa aina lisämotia! ajatuksena olisi taas alkaa lukeen elo-syyskuussa joten toivottavasti jatkat edes välillä tätä kirjottelua niin varmasti auttaisi monia muitakin kun mua nouseen täältä pettymyksen suosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kirjoituksesta! :) Itse ryven täällä intissä nyt, mutta katsellaan joidenkin viikkojen päästä.

   Poista
 14. Uaah, meinasi itseltäkin kyynel tirahtaa kun luin ettet päässyt tänä vuonna sisään. No, ensi vuonna uudestaan!

  VastaaPoista