lauantai 18. toukokuuta 2013

Proteiinijäätelöä ja viimeinen viikko

Obey the Avengers!
Se on alle viikko enää ja viimeistelyjä vaille koe. Huominen on oikeastaan viimeinen päivä, kun enää teen vanhoja valintakokeita ja ylppäreitä, ma-ke sitten vain soveltavia ja biologian kertailua. Nyt alkaa olla kyllä jo ne ilmat, että treeni on jo vähän liian tuskaista! Eikä edes treeni, vaan myös esimerkiksi autolla ajo, ilmastointi ei ole ihan terässä... Terveisiä tosiaan kakkosvaiheesta. Takana on myös se aikaisemmin selittämäni päivystysjuoksu, sielläkin paistoi aurinko siihen tahtiin, että 3km jälkeen oli jo tuskaista juosta. Mukana ollut ea-laukku ei ainakaan helpottanut asiaa. :D


Siskon kanssa päätettiin toteuttaa tällainen jännä proteiinijäätelö-idea. Kulhoon sekoitettiin Fastin vanukasta, maitoa ja mansikoita, tehosekoittimella sekaisin ja pakkaseen yön yli. Huomenna maistellaan tuloksia, odotukset on korkealla! Kaloreita tuli n. 160 kcal per annos (jaettiin kahtia), mutta ravintosisältö on vähän erilainen kuin perus Valion jäätelössä: 52g proteiinia, 30g hiilareita ja 0,8g rasvaa koko satsia kohden. Sadassa grammassa siis 10,3g proteiinia, 6,0g hiilareita ja hurjat 0,16g rasvaa. :')


Vähän ehkä turha postaus, mutta seuraavaksi varmaan kuullaan vasta kokeen jälkeen. Hui. Kertokaa te jotain, miten aiotte viimeistellä pääsykoeteränne? Miten nämä säät vaikuttavat teihin?

(ps. Asuntotarjous hyväksytty!)

14 kommenttia:

 1. Jäätelö ainakin näyttää hyvältä! : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja uskoisin myös maistuvan, vähän ehkä tuli salaa jo lusikkaa nuoltua. :')

   Poista
 2. Moikka! Olen tässä vähän aikaa seurannut blogiasi ja hyvältä näyttää!
  Miltäs sun kirjoitukset menivät, tuloksethan tulivat ilmeisesti eilen? Helpottiko tulokset yhtään pänttäysurakkaa?
  Nams, saanko tulla teille jätskille :D Iloista kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heip. :)
   Ihan hyvin menivät pääasiassa, fysiikan ja kemian onnistuin failaamaan niinä päivinä, mutta ei nyt keskitasoa huonompaa niistäkään.
   Ei saa, mun jäätelöt! :') Samoin!

   Poista
 3. Hei muakin kiinnostais tietää millainen rivi tuli :) itellä niistä ei taida juuri olla hyötyä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, Turkuun hakiessakin pitäisi olla jokin LLEE-rivi, jotta olisi jotain hyötyä. :/ Sain pari eximiaa ja magnaa + sitten kemia ja fysiikka. ;D

   Poista
 4. Turha niitä yo-kirjoituksia on katella, ihan eri kokeet ne on kuin tuo lääkiksen valintakoe. Mitään ei siis ole menetetty/todistettu noiden kirjainten myötä. On se kuitenkin ihan eri asia vääntää jotain "punnus roikkuu langan päässä" ja vastaavia palikkatehtäviä kaikessa rauhassa 8 kappaletta 6tunnin aikana. Kuitenkin sit aineisto + 16tehtävää, mitä viimevuonna oli, näyttää viimeistään mihin kokelas pystyy. Usko siis täysiä itseesi ja siihen, että sussa on halua ja voimaa tota koesuoritusta varten!

  Allekirjoittanut sai E:n pitkästä matikasta ja englannista, L:n kemiasta, fysiikasta ja äidinkielestä. 7pisteen päähän silti jäätiin, kokeen kiireessä ja "soveltavuudessa" tunsi itsensä orvoksi :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisevasta kommentista, näitä tarvitaan. :) Mäkin uskon, etteivät ne ylppärit ratkaise mitään, vaikka itseni ne ainakin herättivät. Tajusin, ettei ilman työtä ole asiaa sisään.
   Sääli tuo sun 7p-juttu, tuollaista ei toivoisi kellekään.

   Poista
 5. Hirveesti tsemppiä kokeeseen! Kyllä se hyvin menee:) Itse kirjotin sellaset M:n paperit ja pääsin suoraan lukiosta lääkikseen(ja meni reilusti pisterajan yli pisteet). Itelle sopi vaan jotenkin paljon paremmin tollanen koetyyppi kun pääsykokeessa oli! (liian vähän aikaa, hämmentäviä tehtäviä, uuden tiedon omaksumista, mutta samalla väärin sai mennä aika paljon:D). Luota itseesi, äläkä panikoidu, kaikkea ei tarvitse osata ja jos tehtävä tuntuu vaikealta, tee muuta ja palaa myöhemmin!:) Onnea ja tsemppiä kokeeseen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä ja tsempistä, toivottavasti kaikki menee suunnitelmien mukaan kokeessa. :) Mutta mäkin olen kyllä huomannut vanhoja valintakokeita tehdessäni, että tällaiset valintakoetyyppiset kysymykset ovat enemmän se mun juttu. Lisäksi uskon, että kokeeseen menee nyt eri tyyppi kuin ylppäreihin maalikuussa! :) Sainkin juuri viimeiset opiskelut opiskeltua, nyt jännäämään...

   Poista
 6. Täällä yksi hölmö ihmettelee, että koskas ne lääkiksen pääsykokeet oikein on? Huomennako jo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ihan, mutta ylihuomenna! Huominen lukuvapaana, huh. Yksi päivä ja reilu 12h!

   Poista
  2. Ja nyt ei enää sitäkään! Oletko muuten jo ajatellut mihin aijot suuntautua? Niin ja tulethan sitten huomenna heti kokeen jälkeen jakamaan fiilikset meidän lukijoiden kanssa :D
   Ehkä nähdään lääkiksessä ensi vuonna, tsemiä!

   Poista
  3. No tällä hetkellä kiinnostaa teho- ja kivunhoito, anestesia sekä ensihoito. :) Mutta varmasti kuudessa vuodessa ajatukset pyörii, joten varmaksi ei voi sanoa mitään.
   Joo, alle 20h, tämän ajan voisi vaikka nukkua suoraan! :D Tulen kyllä luultavimmin iltapäivällä itkemä- eikun kertomaan fiiliksiä tänne, viimeistään sitten lauantaina. Ehkä nähdään! :)

   Poista