sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Loppusuora häämöttää


Tuntuu siltä, kuin talvesta olisi suoraan siirrytty kesään. Joko olen istunut liikaa sisällä kirjojen ympäröimänä, tai sitten sellaista kaunista kasvukautta ei edes ehtinyt tulla! Iki-ihanat siitepölyt lentelevät pitkin maita ja mantuja, minkä ainakin minä allergikkona olen huomannut... Pikaisesta ilman lämpenemisestä ilmoittelee myös palanut nenänpääni. :') Olin eilen lauantaina ulkotöissä ja, noh, minähän en rusketu, mutta palan kyllä. Varsinkin, jos tajuan vasta paikan päällä, ettei mulla ole aurinkorasvaa. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis? Vielä toistaiseksi salilla on ihan inhimillistä treenata, eikä lenkkeilykään ole ihan niin tuskaista kuin kuukauden päästä. Puhumattakaan sitten armeijassa, kun on ne taisteluvarusteet? Odotan "innolla". :')Tajusin tällä viikolla, että pakkohan mun on vielä aineistovastaamistakin harjoitella, joten uhrasin ja uhraan pari tuntia sitä varten. Tein vuoden 2011 pääsykokeen Galenokseen pohjautuvan aineistokokeen, ja sain siitä ruhtinaalliset puolet pisteistä. Siihen olen kyllä ihan tyytyväinen, sillä tehtävä koski sydänsähkökäyriä, joita ei edes sivuta (muuten kuin nimellisesti) lukion opsissa! Tuollaiseen puoleen pisteistä (aineistosta) olisin tyytyväinen oikeassa kokeessakin. Viime vuoden aineiston harjoittelen varmaan nyt tiistaina. Aikaa aion käyttää max tunnin, jos aineiston osuus on jälleen jotain viidesosa koko kokeen pisteistä. Viime keväänä aineistotekstiä taisi olla tosiaan toista kymmentä sivua? En muista tarkkaan.


11 päivää enää, josta täysillä opiskelua kuusi. Vähiin käy. Olen kyllä helpottunut, kun koe on jo näin lähellä, sillä joka päivä kirjojen avaamisen ajattelu tuo jo jotenkin oudon tunteen... en tiedä oikein, mikä se tunne on. Sitä voisi kuvailla jotenkin turhautumisen ja ahdistuksen välimaastoksi. Laskiessa ja muistareita tehdessä fiilis on kuitenkin ihan ok, sillä osaaminen on paremmalla tasolla kuin ennen. Onko tällaisia vastaavanlaisia fiiliksiä muilla, tunnistatteko itseänne?

Äitienpäivän ratoksi vielä tosi pirteä ja ajatuksia herättävä kuva, pitäkää huolta itsestänne! :)

14 kommenttia:

 1. Täältä löytyy toinen turhautunut ja ahdistunut! Toivoisin kokeen olevan huomenna, sillä en usko enää oppivani paljon lisää. Tehtävät sujuvat, bilsa muistuu, mutta silti on vielä 10 päivää tehokasta lukuaikaa jäljellä! En vain jaksaisi laskea samanlaisia tehtäviä ja lukea samoja juttuja uudestaan ja uudestaan. Voimat ovat aika lopussa, mutta silti on vain pakko puskea eteenpäin, jotta tietää tehneensä kaikkensa sisäänpääsyn eteen.
  Tsemppiä sulle aivan hurjasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, samasta fiiliksestä puhutaan. :D Toisaalta taas joka päivä kertaantuu jotain uutta, jota ei olisi muistanut, joten hukkaan ei kyllä mene tämäkään aika.
   Kiitos ja toivon sulle samaa! :)

   Poista
 2. Itse vääntelen simuloituja valintakokeita näinä vikoina päivinä, paremmin ei aikaa voi käyttää :). Pitäis varmaan vielä silmäillä kirjat läpi (että jäis käsitteitä ja kuvia päähän), vaikka ne onkin tärkeyslistalla loppupäässä.

  Ja hei come on, kaiken tän raatamisen jälkeen NYT jos koskaan mitataan se sisäinen tahdonvoima :). Itseensä pitää luottaa, ja jos nyt ei ovet aukea niin onpahan seuraavassa syksyn pimennossa taas hiven enemmän toivoa ja taikaa ;)

  Ps. Mikko, sulla on todella hieno elämänasenne puhumattakaan komeasta kuontalostasi, sääliksi käy sisäänpäässyttä naispopulaatiota jos jäävät paitsi sinusta! Toisinsanottuna: tee niille palvelus ja mee tänävuonna sisään!(Hidden motivation here :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, simuloidut on varmasti hyviä! Mä siirryn soveltaviin sitten viikon päästä.

   Itseensä luottaminen on aina ollut mulle vähän paperia, kirjoitinkin siitä joskus blogiin. Mä luotan harjoitteluun ja työhön, en itseeni. Ehkä vähän kiero ajattelutapa, mutta ei ainakaan tule petyttyä itseensä. :D

   Kiitos vaan kauheasti, tosin mulla on joka tapauksessa toi armeija ensin. :/ Et arvaakaan, miten mielelläni menisin jo tänä vuonna sisään!

   Poista
 3. Mulla on kanssa suuri helpotuksen tunne, että koe on niin lähellä ja kohta ohi. Ihan jaksamisen ja muistamisen äärirajoilla ollaan. Kirjojen avaaminen alkaa tuntua joka päivä raskaammalta. Itse kokeesta kumminki ainaki tällä hetkellä kohtuu rento fiilis, toivottavasti pysyyki, ettei ala liikaa jännittää :) vielä viimeset kertailut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juurikin näin. :) Toivotaan, että rutiininomainen varmuus palkitaan ja tulee hyväksymiskirje!!

   Poista
 4. Toivotan tsemppiä viimeisiin lukupäiviin ja kokeeseen! Löysin blogisi ihan vasta ja itselläni hakeminen edessä vasta vuoden päästä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä tarvitaan! Hyvä olla ajoissa, aikainen lintu jne. :D Mihin kaupunkiin haet, jos saa kysyä?

   Poista
 5. Tsempit kokeeseen, kyllä ne ovet aukeaa! Toivottavasti minullekin :).

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä viimesiin lukemisiin ja kokeisiin! Se on kauheeta, mutta myös se on sen arvosta (monin kertasesti), voin luvata!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mä uskon myös, että se palkitaan. :) Nyt nukkumaan, aamulla odottaa mm. iki-ihana aineistotehtävä!

   Poista
 7. Viime vuoden aineisto ja siihen liittyvä tehtävä olivat ihan kauheita. Aineiston huolelliseen lukemiseen ja tehtävän tekemiseen meni itseltäni lähemmäs kaks tuntia muistaakseni. Ei yhteen tehtävään niin paljoa pitäis aikaa käyttää, mut ei siitä vaan päässyt eteenpäin. Ja pisteitähän siitä olisi saanut roimasti, jos olisi osannut. Itse olen menossa kolmatta, toivottavasti viimeistä, kertaa kokeen suorittamaan. Alkaa jo jännittää aika lailla. Jännitys tuntuu mm. aivan sekopäisinä painajaisina, jotka eivät kyllä liity kokeeseen millään lailla :) Mut oikein paljon tsemppiä ja jaksamisia viimeisille päiville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen myös kuullut, että helposti uhrautuu liikaa aikaa suhteessa pisteisiin aineistossa. :/ Sen takia lähinnä päädyinkin tuohon tuntiin (käytännössä viidesosa pisteistä, viidesosa ajasta). Viime kevään aineistosta sain yllätyksekseni puolet myös!
   Mulla ei ole ihan painajaisluokkaa, mutta stressitaso on kyllä sitäkin korkeampi. Alle viikko! :)

   Poista