perjantai 12. huhtikuuta 2013

Perjantaieuforiaa

Lounas Turun Fontanassa
Viimeiset arkipäiväopiskelut takana ennen Iso-Britanniaa. Jää viideksi päiväksi kokonaan fysiikan ja kemian opiskelu pois. Muut hakijat varmaan ymmärtävät, että ihan törkeän huono omatunto! Loppusuoralla jää moneksi päiväksi kokonaan tärkeimmät aineet pois. Otan mukaan bi1&3 kirjat, joista teen lento- ja bussimatkoilla muistiinpanoja.
Tunnelma omasta osaamisesta vaihtelee ihan laidasta laitaan. Minuutissa fiilis voi valua hyvästä täysin epätoivoiseksi ja toisinpäin. Vahvimmillani olen tällä hetkellä kemiassa, menee suht hyvin jopa haastavat valintakoetehtävät. Tulostin tuossa diplomi-insinööri-arkkitehtiyhteishaun, farmasian ja kemian valintakokeita, tosin vain kemian osiot. Tämä siksi, että loppui Epionen Kemiasta tehtävät kesken. :') Tänään tekemäni farmasian 2011 kokeen perusteella olisin päässyt sinne sisään jo melkein pelkällä kemian osiolla, joka on kuitenkin vain 16p/40p koko farmasian valintakokeesta. Fysiikasta tein tänään sähköfysiikan osion loppuun, mutta en todellakaan koe olevani siinä valmis. Huomenna avaan vielä modernin fysiikan osuuden ja Brittien matkan jälkeen teen siitä kaikki tehtävät. Sen jälkeen fysiikan osiot eri valintakokeista ja niillä mennään loppuun asti. Täyttä huutoa omien heikkouksien treenausta.Jos tunnistat joskus tehneesi samanlaisia heikon protolyysin taulukoita, kommentoi HYI!

Mutta tänään oli kyllä hieno päivä! :-) Pakko välillä olla positiivinenkin. Kaikkien aineiden opiskelu meni paremmin ja nopeammin kuin yleensä. Sen lisäksi kävin perheen kanssa lounaalla ja vedin illalla salipyörällä hikitreenin + joogavenyttelyä päälle. Euforinen fiilis. Suvi Susanne kirjoitti blogissaan tosi hyvän blogipostauksen "Miten jaksan lukea?" siitä, mitä menestyksekäs opiskelu oikeasti vaatii. Tähän mennessä olen viikossa lukenut n. 20h, mutta loman jälkeen se kasvaa n. 30 tuntiin. Eihän sitä jaksaisikaan, jos ei olisi vapaata ja vastapainoa.Olisiko ihmisillä jotain toivetta Iso-Britannian suhteen?
Kuvia, mielipiteitä, kertomuksia mitä tuli tehtyä?

31 kommenttia:

 1. Kuviaaaa! Minne siellä oot menossa, Londoniin vai minnekä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lontoo -> Birmingham -> Worcester -> Lontoo. :) Worcesterissa suurimman osan ajasta, mutta yhden kokonaisen päivän Lontoossa.

   Poista
 2. Tuli tässä vaan mieleen kysymys, kun luin noita sun aikasempia postauksia, nimittäin
  mun on jotenkin tosi vaikea kuviella, että 3 h lukemista (taukoineen) viidesti viikossa riittäisi sisäänpääsyyn. Suurin osa hakijoista taitaa lukea kuitenkin 6-10 tuntia päivässä. Eikö sua yhtään huolestuta, kun ylppäritkin meni kerta penkin alle fyssan ja kemman osalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että joku lukijoista oikeasti stressaa mun puolesta. <3 :')
   Korjaan ensin pari väärinkäsitystä. Tähän saakka (eli viimeiset kolme viikkoa) olen käyttänyt 4h/päivä, jona aikana en ole tehnyt muuta, kuin laskenut haastavia tehtäviä, piirtänyt, tehnyt muistiinpanoja ja vanhoja valintakokeita. Kuten tuolla lyhyesti kirjoitinkin, aion ottaa kuudennen opiskelupäivän viikkoon ja lisätä vielä hieman päivän pituutta, jolloin tuntimääräksi tulee n. 33h/viikko. Olet ihan oikeassa siinä, että esim. Älyvuodonkin vanhat sisäänpääsijät mainostavat päässeensä tykittämällä hurjia tuntimääriä joka päivä. Hirveän usein nämä tuntimäärät vain ovat aika paperia, esim. puolet ajasta on mennyt harhailuun tai perustehtäviin.
   Kyllähän minua huolestuttaa, ylppärit ei menneet ihan suunnitelmien mukaan, mutta laskurutiinin eteen teen nyt laatutyötä. Kemiastakin tehtävät jo loppuivat, ehkä se kertoo työn määrästä. Niitä löytyy kirjasta kuitenkin kolmatta sataa. :-) Mulla on päässä joku sellainen kiero ajatus, ettei se sisäänpääsy saa vaatia mitään 90% hereilläoloajasta, vaikkakin pääsykoeajatukset siellä päässä pyöriikin 99%. :')
   Edessä on kuitenkin vielä lähes pari sataa tuntia aktiivista opiskelua, joten katsotaan, mihin se riittää. :-)

   Poista
 3. Tosi samalta kuulostaa sun fiilikset ku mitä täällä. Jatkuvasti vaihtelee fiilikset omasta osaamisesta ja epävarmuus siitä, onko valmistautuminen sittenkään oikeanlaista. Vissiin se sitten kuuluu asiaan. Hyvää reissua sulle! Pieni palautumistauko aivoille tekee hyvää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niihän se vissiin kuuluu. :/ Toivotaan, että riittää. Kiitos! Toivotaan, että toimii vähän nollaajana aivoille. Taidan ensi viikonloppuna tosin olla taas jo aika intohimoisesti fyke-laskujen kimpussa. :')

   Poista
 4. Olet kuningas. Me pääsemme Mikon kanssa tänä vuonna(/ensivuonna) sisään heittämällä. Anonyymiylempänä lukee sen 12h päivässä hauki on kala. YEAAAHHHHHH

  T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko kommentoida tähän sen verran, että anonyymi ylenpänä opiskelee jo Helsingin lääkiksessä :) mutta hei, hyvä että sulta löytyy luottoa omaa tekemisee, tsemppiä pääsykokeesee! Oot oikeessa siinä, että laatu korvaa määrän.

   Terkut kaverillesi, mun lukeminen jäi päivässä max 9 tuntiin ;)

   Poista
  2. Ja hei lisäystä vielä sen verran edelliseen, kun lukaisin nuo allaolevat kommentit. En ole siis sama anonyymi kuin seuraavan nimettömän kommentin kirjoittaja (sekavasti ilmaistu :D). Tarkoitukseni ei ollut pahoittaa sinun tai kenenkään muunkaan mieltä. Omasta kokemuksesta tiedän hyvin millaista pakertamista pääsykokeisiin lukeminen on ja työtä senkun riittää. Lähinnä mielenkiintoni herätti se, että miksi et käytä kaikkea kapasiteettiasi lukemiseen? Enkä nyt tarkoita mitään 10-12h lukupäiviä, mutta esimerkiksi 7 tunnissa ehtii tekemään huomattavasti enemmän laskuja ja tehtäviä, mutta aikaa jää samalla myös muuhun elämään.

   Mutta jokatapauksessa kommentistani näytti oikea soppa syntyneen, pahoittelut!

   Poista
  3. Mä olen niiiiin sekaisin näistä anonyymeistä jo nyt, mutta ehkä selvitään. :') Tulevaisuudessa ehkä joku nimimerkki, eh?
   Hyvä kysymys, miksen käytä. Tosin en kyllä koe, että jos opiskelen 6h päivässä, sillä olisi pahemmin eroa siihen seitsemään tuntiin. Palailen asioihin tarkemmin viikonloppuna, terkkuja Britanniasta!

   Poista
 5. HYI! ...mut tykkään niistä silti:)

  Tsemppiä viimeisiin puristuksiin – loppua kohden kannattaa käyttää kaikki aika hyödyksi, ettei iske paniikkia.. se on kotiin päin!

  Ensi syksynä vihdoin pääsen itsekin opintojen pariin, vielä reilut kaksi kuukautta larppausta valtion ylöspidolla :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, taulukkotehtävät on toisaalta tosi palkitsevia. :) Kiitos tsempistä. Mullakin olisi tuota larppausta edessä ensi kesästä lähtien... kiinnostaa? Juu! (ei.)

   Poista
 6. Jees kuvia ja vähän kertoilua paikoista, joissa meinaat vierailla :) On kiva jotenkin lukaista muiden matkoista ja kuvat on aina tosi, tosi kiva juttu. Hyvää matkaa ja älä anna huonon omatunnon pilata matkaasi. Matkan olet jokatapauksessa ansainnut ja jos järjellä miettii, niin olet periaatteessa valmistunut pääsykokeeseen jo sen kolmisen vuotta, vaikka pääsykoe ei olekaan mikään yo-koe nro 2. Nyt vain pientä kertausta ja viilaamista, niin eiköhän se siitä.

  Tuosta ihanaisen Anonyymin kommentista. Älä välitä. Nettiin on aina helppo kirjoitella, että juu tulipas tänään luettua 15h putkeen fysiikkaa ja laskettua 130 HAASTAVAA laskua, mutta mistä voit tietää puhuvatko he totta vai eivät? Et mistään. Helppoahan se on täällä liiotella ja vähän viilata omaa osaamistaan ylöspäin, kun kukaan ei ole todellisuudessa näkemässä. Ja monet, jotka oikeasti vannovat lukevansa sen 10h päivässä, lukevat todellisuudessa tehokkaasti vain 3-4h. Aivan, kuten itsekin sanoit :)

  Itsekin olin kerran siinä uskossa, että luen tehokkaasti 12h päivässä, mutta päätinpä sitten aikatauluttaa lukemiset paperille ylös ja sitä tehokasta lukuaikaa oli todellisuudessa "vain" 3-4h. Joten mielestäni sinulla ei ole mitään aihetta epäillä omaa sisäänpääsyäsi muka liian vähäisten lukujen takia. Ei ole myöskään tuolla anonyymillä. Mielummin lukee tehokkaasti muutaman tunnin ja käyttää ylimääräisen ajan johonkin muuhun, kuten treenailuun, kavereihin ja rentoiluun, jolloin pysyy virkeänä ja muutenkin hyvissä fiiliksissä kuin se, että muka lukee 10h päivässä ja sitten haahuilee kuolleena päivästä toiseen, mutta todellisuudessa sinne pääkoppaan onkin vain tallentunut murto-osa opiskelluista asioista.

  Hurjan paljon tsemppiä loppu-urakkaan ja oikein hyvää matkaa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mahtavasta kommentista, Céline! Kaikkien hakijoiden pitäisi lukea tämä viimeisenä kuukautenaan ennen pääsykoetta, sillä tämä on vain ja täyttä asiaa! :-) Ei kuitenkaan lytätä kyseistä Anonyymiä, itse ainakin sain käsityksen, että hän puhuu lähinnä muita katselleena, ei itse hakevana.

   Minä päätin ylppäreiden jälkeen olla luulematta mitään, sillä lailla oppii ja osaa sitten varmasti. Jos tänä vuonna pääsen sisään, niin se on tämän päätöksen ansiota.

   Jaksamisia ja intoa sullekin, kuvia saamanne pitää! ;-)

   Poista
 7. Miten ihmeessä voitte tietää, kuinka tehokasta 10h päivässä on? Eihän kukaan lue 10 tuntia putkeen, vaan tauottaa lukemisen sopiviin pätkiin, jolloin kaikki aika varmasti on TEHOKASTA.

  Miettikää nyt kuinka intensiivistä lääkärin työ on; työtunteja kertyy usein yli 8 päivässä, joina lääkärin pitää kyetä työskentelemään keskittyneesti. Ja pääsykoe itsessäänhän kestää 5 tuntia, jotka eivät 10 tuntia päivässä lukevaa rasita ollenkaan, kun taas 4 tuntia päivässä lukeva ei ole tottunut moisiin suorituksiin. Lienee siis tarpeellista harkita muuta alaa, jos oma kapasiteetti riittää vain 4 tunnin tehokkaaseen opiskelun päivässä.

  Voitte sanoa, että yritän vain manipuloida ja latistaa, mutta nähdäänpäs sitten pääsykokeessa kuka on paikalla rauhallisena, kun tietää, että on käyttänyt kaiken tarjolla olevan ajan tehokkaasti valmistautumiseen. Rauhoittaahan sekin mieltä, että muiden hakijoiden joukosta löytyy moisia tapauksia, jotka luulevat pääsevänsä lääkikseen noin pienellä työmäärällä!

  Onnea kokeisiin, ehkä olet ensi vuonna viisaampi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei taas, tai ainaki oletan sun olevan sama Anonyymi kuin yllä! :-)

   Olet ihan oikeassa siinä, että lähes kaikkien tulevaisuus näyttää vähintään kahdeksantuntista työpäivää. Myös perusduunareitten, saati lääkärien, jotka tekevät usein jopa kellonympärisiä päivystyksiä, joissa paine on kova! Lääkiksessä opiskellaan päivittäin useampia tunteja, jonka lisäksi illalla on jokaisen omat tenttiinluvut, se on jokaisen hakijan ymmärrettävä. Helpolla tuskin siis pääsee.

   Olet aivan oikeassa myös siinä, että kukaan ei voi arvioida kenenkään muun opiskelutehokkuutta tai -tarvetta kuin omaansa. Toiselle tuo 10h hyvin rytmiteltynä on ehdoton tai ainakin hyvin suositeltava, toisille taas riittää ehkä vähempi. Varsinkin, jos pohja samoista asioista löytyy jo lukioajalta. Eräs tänä keväänä hakeva tuttuni Älyvuodosta saa opiskeltua päivässä sosiaalisista syistä vain kaksi 1-1,5h pätkää päivässä, joista toisen yöaikaan. Hänen viestinsä foorumilla kuitenkin osoittavat sen, että asiat on hallussa paremmin kuin hyvin: hän on lähes joka topicissa neuvomassa muita, oli sitten kyse helposta tai vaikeasta tehtävästä.

   Omasta mielestäni sun asenne on juuri oikealla tavalla realistinen, vaikkakin se tietysti tuntuu muista pahalta! En kuitenkaan lähtisi lyttäämään kenenkään opiskelumäärää ja sen perusteella arvioimaan osaamista. Ymmärsin ekasta viestistäsi väärin, luulin, ettet ole itse hakija. Mihin kaupunkiin haet, jos saa udella? :-)

   Intoa sullekin viimeiseen 40 päivään, toivottavasti koe menee itse kullakin hyvin!! :-)

   Poista
  2. Pakko kommentoida tätä keskustelua siitä, kuinka monta tuntia lääkiksen pääsykokeisiin pitäisi lukea jotta sisään pääsisi... Vastaus kun on, että se vaihtelee tasan tarkkaan yksilöstä riippuen. Tiedän ihmisiä, joille 12h/päivä ei riittänyt millään sisäänpääsyyn. Ja sitten, eräs tuttuni päätti hakea lääkikseen 2kk ennen pääsykoetta, ja luki sen minkä päivässä ehti oman työnsä ja lapsen hoidon ohessa. Ja sisään hän pääsi rytinällä, ensiyrittämällä.

   Huoli pois siis, on ihan turha verrata omia lukutuntejaan siihen mitä muut tekee. Eihän siellä salillakaan kaikki tee yhtä tehokasta treeniä, eikös niin? ;) Joku norkoilee siellä pitkäänkin saamatta mitään aikaiseksi, kun taas toinen on tunnissa käyttänyt ajan tehokkaasti ja vaihtaa sitten vapaalle. Ihan sama lukemisessa!

   Onnea kaikille kokeeseen, lukutunteja laskematta :)

   Poista
  3. Ja jos salitreeniin verrataan, niin imo lyhyt salitreeni on jopa pitkää parempi! ;-)
   Kiitos.

   Poista
 8. Se pääsykoeaika vierähtää hyvinkin nopeasti,vähän liiankin, joten kukaan tosissaan hakeva ei siellä tuskastu viiden tunnin istumisesta(oli taustalla sitten vaikka tunnin lukeminen per päivä,näin kärjistettynä).Se ratkaisee kuinka hallitsee hermonsa ja pystyy soveltamaan taitojaan, jotka pohjautuvat hyvään laskurutiiniin.Olen myös sitä mieltä,että lukuaika on yhtälailla yksilöllinen tekijä kuin vaikka unen tarve.Minulle riittää hyvin se noin 7-8 tuntia, turha rasittaa itseään enempää ja kasvattaa stressitasoa.lukemisen jälkeen salille purkamaan paineita ja hyvät yöunet päälle.tärkeää ottaa pääsykoeurakka rauhallisesti ilman turhaa vauhkoilua.tsemppiä kaikille!pahoittelen olematonta kappalejakoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri, jokainen omalla tavallaan. :-) Onnea ja menestystä kokeeseen!!

   Poista
 9. Väistämättähän näitä tuntimäärä "taisteluita" tulee loppumetreillä, kun pipo alkaa kiristää itse kullakin :). Elämä on kuitenkin nyt, ja tämä pääsykoe ei saa olla se avain onneen tai ultimaalinen päämäärä - prioriteetit kuntoon!

  Paras tulos syntyy kun menee kokeeseen elämänsä kunnossa niin fyysisesti, psyykkisesti kuin opinnollisesti :)Tälläinen balanssi on myös työmaailmassa se ihailtava ominaisuus, joka vie läpi harmaan kivenkin, joten miksei nytkin? Jokainen tietää kyllä paljonko panostusta tarvitsee, jos jonkun muun täytyy siitä tulla sanomaan niin katsokoon vain peiliin ja miettiköön olisiko ehkä vielä kasvuvaraa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun lukee sisäänpääsytarinoita, niin osa myöntääkin, että tuli ehkä vähän liikaa hypetettyä. Toisaalta välillä lukee myös niistä, jotka eivät hypettämälläkään päässeet. Itse aion edelleen pitää huolta myös treenistä ja muutamasta vapaatunnista päivässä, eiköhän ne sopivat 5-6h opiskelua sovi jokaiseen päivään. :-)

   Poista
 10. Hei taas!
  Kyseessä siis ei ole sama anonyymi, joka tähän ensin kommentoi! Tahtoisin kiittää asiallisesta vastauksesta ja pyytää anteeksi, jos vaikutin edellisessä kommentissa tylyltä. On myönnettävä, että stressiä ja paineita on aika lailla, enkä siis voi olla tuntematta hiukan kateutta sinua kohtaan, kun luen kuinka rauhalliselta ja itsevarmalta vaikutat. Itse olen lukenut vähintään 40h/viikko tammmikuusta asti, ja vaikka asiat ovat jo melko hyvin hallussa, stressaan silti siitä, että mitä jos se ei riitä?

  Haen siis Helsingin ruotsinkieliselle linjalle, nyt toista kertaa. Viime vuonna kävin lähinnä katsomassa miltä koe näyttää, ja nyt olen pitänyt välivuotta töitä töhden ja valmistautumalla. Huomenna onkin viimeinen työpäivä, ja sitten alkaakin "lukulomani" niin saan tehtyä kunnon loppuspurtin.

  Eihän siinä, tsemppiä vielä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, pahoittelen sekaannusta!! Nämä nimimerkittömät vähän menevät sekaisin..

   Itsevarmuudesta en tiedä, tässäkin kirjoitin tuosta fiilisten vaihtelusta. Tuo sun työn määrä on kyllä huikea, oon ihan varma, että se palkitaan. :-) En kyllä tajua, miten sulla riittää tehtävät!

   Voimia viimeiseen rutistukseen ja tule ihmeessä sitten kertomaan, miten koe meni! Minä lähden tästä kohta Tampereen lentokentälle. Edessä yhteensä 10h istumista tänään, onneksi on bilsan kirjat ja yksi dia-koe. ;-)

   Poista
 11. Lukion kirjoista loppui tehtävät kemiassa jo ajat sitten, mutta löysin kirjastosta Epionen 2009-2012 valmennuskurssimateriaalit, ja niistä riittää tehtäviä vielä! Netistä löytyy myös kaikki kemian yo-kokeet 1995-2007 ja niiden ratkaisut.

  Hyvää matkaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kannattaa kokeilla noita dia/farmasia-kokeitakin!

   Poista
 12. Hirveesti tsemppiä kokeeseen!
  Oli pakko ettiä joku "hauska lääkis blogi" ja verestellä sitä paniikkia mikä itellä oli 4 vuotta sitten, ennen kun se paksu kirje tulikin postilaatikosta :')
  Joka tapauksessa, hirveetä mussutusta lukuajoista ja siitä kuinka kauan lääkärin pitää jaksaa olla töissä perusteluna, voi huhhuh, pää asiahan on että oppii ja oikeesti ymmärtää asian niin pääsee heittämällä sisään! Ite ensin yritin myös tyypillistä 12h/pv ulkoa opettelua, eihän siitä mitään tullut pariin vuoteen... Älä välitä anonyymien yms kommenteista, siellä yrittävät vaan omaa itsetuntoa pönkittää hirveillä lukumäärillä. Ja sen haluun vielä lisätä, että onhan se pääsykokeeseen lukeminen sen verran perseestä, että turha sitä on lääkärin työhön verrata ;) mut tsemppiä sulle! Jos pääset niin älä ryhdy tyypilliseks ykkös vuosikurssin pojaks, joka luulee tietävänsä heti kaikesta kaiken (et tiedä) ja jos et pääse, niin uudestaan vaan (sillon pääset)! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :)
   No tää on kyllä jotain ihan uutta ja outoa paniikkia mulle, saa nähdä millainen kirje tulee... Ajattelinkin pitää lähinnä katseen omissa kirjoissa.
   Ja jep, yritän välttää tuota kaikkitietävän esittämistä, se on muutenkin mun paheeni... :')

   Poista
 13. Huh huh, niin tuttu tunne! Omalla kohdallani pääseminen sisään jäi pari vuotta sitten puolen pisteen päähän puhtaan stressaamisen takia. Osasin asiat tuolloin huomattavasti paremmin kuin mitä viime keväänä, jolloin pääsin sisään. Minulla auttoi armeija, kun ei aikaa jäänyt panikoimiselle, vaan kaiken käytettävissä olevan ajan (iltavapaat) laskin tehokkaasti ja lomilla rentouduin. Panosta myös varasuunnitelmaan tosissasi, sillä vuosi siwan kassalla ei välttämättä ole paras mahdollinen tapa valmistautua pääsykokeeseen. Itsevarmuudella ja rauhallisella olotilalla on uskomattoman suuri vaikutus onnistumiseen! Onnea matkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puoli pistettä, se olisi kamalaa... Ajattelin kirota itseni, jos jää alle 10p kiinni. :') Mutta jep, tehtäviä pitää osata käsitellä rauhassa, usein ne on helpompia miltä näyttää... Ja tosi piristävä kuulla, että joku oikeasti ehtikin opiskella intissä. Kaikki aina valittaa, että ei millään ja on liian väsynyt jnejne. :)

   Poista