perjantai 19. huhtikuuta 2013

Paluu arkeen

Heips kaikki ja cheers from the UK! :-)

Viisi päivää reissuelämää takana ja huh että väsyttää. Aika kultaa muistoja koko ajan ja todella nopeasti, mutta ainakin vielä muistan hetken ennen ylimmän kuvan ottoa olleen kaatosateen, jona aikana ylitettiin yksi suuri silta ja huhhhuh. Maanantai meni lähestulkoon kokonaan istuen. Ensin melkein 2h Tampereen lentokentälle, 3h koneessa, 1,5h kentällä, 4h bussissa ja 1,5h junassa. Aamusta iltaan istumista ilman varsinaista matkaseuraa, onneksi oli kirjoja mukana!! Tiistaina oli vuorossa Worcesteriin tutustumista ja salilla käynti. Huolimatta muka-tukevista kengistäni onnistuin silti väsyttämään nilkkani jo tuolloin, joten loppuviikon tuntumat varmaan arvaattekin... Keskiviikkona nukuttiin pitkään, jonka jälkeen opiskelua ja salille. Illalla ohjelmassa paikallisen Tramps-yökerhon tarkistaminen. Torstaina alle neljän tunnin yöunien jälkeen kello soitti matkalle kohti Lontoota, jossa menikin koko päivä aamusta iltamyöhään. Kaikkea turhaa kyllä löytyi, mutta esim. etsimiäni vaatteita ei kyllä sitten yhtään! :/ Hotelliin yöksi ja perjantaiaamuna jälleen vähien unien jälkeen kohti Tamperetta.

Big Ben
Oli kyllä mukava irtiotto arjesta, mutta toisaalta jatkuvasti mielessä kummitteli tuleva koe ja se, miten hankala ruokailut on järjestää. Worcesterissa kaikki sujui vielä kohtalaisen hyvin, mutta varsinkin torstai meni aiiiika huonosti: Lontoon keskustasta ei tuntunut löytyvän yhtään normaalia ruokakauppaa! Kaikki syöminen tulikin tehtyä jotenkin ravintoloiden ja kahviloiden pohjalta... Painoa todennäköisesti tippui jonkin verran, sillä plussakalorit jäivät kyllä haaveeksi vain. :') Tänään alkuillasta oli pakko käydä tekemässä cardiota+venyttelyt salilla, ihan kotiinpaluun kunniaksi. Matkoilla tein biologian muistareita ja loppuillasta paneuduin vielä moderniin fysiikkaan. Ja hyvä, että perehdyin, nimittäin huomasin absorb./efekt./ekviv. annosten lipuneen pois mielestä aika tehokkaasti!! Huomenna ja sunnuntaina taas normaalisti salilla, minkä lisäksi olen lupautunut huomisiltapäiväksi polttariavuksi. ;-)


Buckingham Palace
Perjantaieuforiaa herätti blogini mittapuulla aika suuren keskustelun ja haloon sekä täällä, Facebookissa että Älyvuodossa. Eriäviä mielipiteitä tuli kyllä p-a-l-j-o-n! Lopputuloksena itse ainakin pidän sitä, että jokainen tehkööt oman tasonsa mukaan. Aluksi nuo muiden tuntimäärät ahdistivat ja koinkin suurta tarvetta ja pakkoa lisätä tuleviin opiskelutunteihin (karrikoidusti) nollan perään, mutta nyt viime päivinä päätin, etten laita itselleni mitään ahdistavaa numeroa. Lupaankin, että opiskelen sen verran, että opin. En kolmea tuntia, en kymmentä tuntia. Sen verran, että opin mielestäni tarpeeksi tai aika loppuu kesken! Joinain päivinä se saattaa olla kolme, joinain kuusi ja joinain kahdeksan tuntia. Tuo 5-6h on varmaan aika hyvä raami, mutta en anna itseni kahliutua siihen. :-) Haters gonna hate ja lääkiksessä nähdään, jos ei heti niin ainakin joskus! National Expressin linja-autoissa kuulutettiin aina "You're required by law to always wear seatbelts" ja haluankin liittää sen tähän. Nimittäin tuleva reipas kuukausi mennään kaikilla elämän osa-alueilla siihen tahtiin, että turvavyöt kiinni, jos tahtoo pysyä mukana!! Tässä on lopuksi Steve Jobsilta lyhyt puhe elämästä, jota on hyvä ajatella.

PS. Lisäsin blogipostauksiin tuohon alle Tykkää-napin, jota voi painaa, jos ei jaksa kommentoida. :-)

13 kommenttia:

 1. Olen vasta nyt löytänyt blogisi. Haen ensi vuonna lukemaan juridiikkaa, mutta nyt luen jo pääsykoeblogeja mielelläni.

  Paljon tsemppiä sulle lukemisiin. Olen varma, että susta tulee hyvä lääkäri aikanaan.

  Elena

  VastaaPoista
 2. Juridiikka = oikeustiede

  Anteeksi! =)

  Elena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon, Elena, tosi kivasti sanottu. :) Varsinkin henkinen valmistautuminen pääsykoeurakkaan onkin ihan hyvä aloittaa ajoissa, tsemppiä!! :)

   Poista
 3. Mikä veti miehen Worcesteriin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakas naisystäväni on vaihdossa tämän kevään Worcesterin yliopistossa. :-)

   Poista
  2. No onko nyt sit niin aikuinen olo kun sulta oikeen NAISystävä löytyy? Puuma kenties?

   Poista
  3. No, ei tarvihe vinoilla. :-) Ja kyllä, hän on vanhempi.

   Poista
  4. "Ja kyllä, hän on vanhempi." Korostaen vastauksessasi käyttäämäsi sanaa "kyllä", päätänkin antaa sinulle hieman ilmeisen uudehkoa tietoa: vanhempi ei tarkoita automaattisesti sitä, että kyseessä olisi välttämättä puuma. Tuskin NAISystäväsi kuitenkaan mikään kuusikymppinen kurppa on?

   Poista
  5. Juu no ei sentään. :') En tiedä mikä sua nyt harmittaa, olen pahoillani, jos vaikutin ylimieliseltä/ylpeilevältä.

   Poista
  6. Hahha! Sori nyt vaan mutta aika noloa jonkun tulla kommentoimaan anonyymina toisen parisuhdeasioita blogiin, joka käsittelee opiskelua ja urheilua. huhheijjaa.
   Olisi muuten kiva kuulla mietteitäsi englannista, missä kävit(te) ja niin edelleen. Tsemppiä loppulukemisiin!

   Poista
  7. No ainakin sen verran voin sanoa, että paljon mieluummin asuisin Worcesterissa kuin Lontoossa. Hirveä hulina, eikä lainkaan niin kotoisa paikka kuin Worcester. Lontoossa lähinnä kierrettiin perus nähtävyydet (London Eye, Big Ben, Buckingham Palace, Hyde Park ym) ja shoppailtiin tuloksetta. :') Vettä tuli pariin otteeseen kaatamalla, mikä vähän latisti tunnelmaa. Kyllähän siinä brittiläisessä kulttuurissa on jotain jännää hohtoa, varsinkin, kun näkee kaikkia vanhoja rakennuksia ja muuta. :> Mutta silti toisaalta oli kiva palata Suomeen.
   Ja kiitos! :-)

   Poista
 4. Vaikuttaa ainakin muutaman kuvan perusteella, että sulla oli kiva reissu :) ja taisi tulla muutenkin reissu aika tarpeeseen, vähän levähdystaukoa jne. Ja tervetuloa takaisin tänne Suomeen! :) Tsemppiä vielä loppulukemisiin. Vaikutat todella symppikseltä, joten sinä, jos kuka olet paikkasi ansainnut ja toivonkin, että pääsisit jo tänä vuonna unelmiesi opiskelupaikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mm, no en ajatellut julkistella tänne mitään hirmu laajaa kuvavalikoimaa, kun suurinta osaa ei varmaan mun matkat paljoa kiinnosta. :D Kiitos kaikesta ja samaa sulle. :)

   Poista