perjantai 5. huhtikuuta 2013

Oppimisen anatomiaK
evät tekee tuloaan aika kovaa vauhtia. Kevät ja kesä piristää ainakin omaa opiskeluani jonkin verran, vaikkakin alle 50 päivää pääsykokeeseen on jo aika pelottava luku. Kirjastosta lähtiessä aurinko paistaa ja tiet alkaa olla sulia. Lukiossa mikään ei ahdistanut enempää kuin pitkän matematiikan analyyttinen geometria klo 14-16 toukokuun lämpiminä iltapäivinä, mutta tällä hetkellä opiskelumotivaatio korvaa senkin harmituksen. 3h kirjoista + 1h visuaalista oppimista per päivä ja kaiken muun ajan saa käyttää mihin lystää. Pysyy rytmi ja suunta elämässä, kun ei vain nuku pitkään ja lahoa kotona. Jos nyt ei paikkaa heru, niin ainakin on kova pohjatyö alla ensi vuotta ajatellen. Tärkein päämäärä on aloittaa koulu 2014 syksyllä, ei väliä hyväksymisvuodella.


Nesteenkeräysviikon jälkeen paino on noussut keskiarvolla juuri oikeaan tahtiin, 0,5kg/viikko. Pidän vähän tällaista clean ja dirty bulkin sekoitelmaa, eli pääasiassa syön vain puhtaita ja dieetillekin kelpaavia ruokia, mutta kerran pari viikossa ulkona syöminen ei haittaa mitään. Tosin ulkonasyömiset hoidan yleensä salipäivinä, jolloin saa muutenkin syödä paljon enemmän kuin normaalisti. Treenitulokset nousee taas parempaan tahtiin, kun lihakset saa tarpeeksi rakennusainetta.


E
n ole ihan niin paljon panostanut aerobisiin nyt ns. massakaudella. Ylläolevassa kuvassa olen treenikaverini kanssa lähinnä pitkällä (1h15min) kävelylenkillä: tärkeintä oli vain saada päivän kulutukseen se muutama sata kilokaloria lisää. Kesän saapuessa tulevat taas erilaiset juoksukisat sun muut, ja nyt olisikin aika pikku hiljaa päättää Extreme Run Vantaan ja Paavo Nurmi marathon Turun välillä. Extreme Run on reilu 8km "esterata", joka juostaan hupimielessä ja vaikka naamiaisasut päällä. Illalla juhlagaala ja vaikka mitä. PN-marathonille jos menee, pitäisi päättää, joko uskaltaa ottaa sen puolimaratonin vai vieläkö juoksee vain kympin. Luulen, että tämän painonlisäyksen vuoksi jäisi vain kympiksi. 


H
akijatilastot julkaistiin tuossa eilen haun päättymisen kunniaksi. Turkuun haki enemmän porukkaa yleiselle, mutta sisäänottolisäyksen vuoksi paikkaa tavoittelee nyt teoriassa 6,9 henkilöä (viime vuonna 7,7). Näistä pääsykokeeseen tulee varmaan 5-6 henkeä ja heistä tosissaan 4-5. Eli kokeessa pitää olla ainakin paras viidestä. Epionen Valmennus -setti on nyt ihan hyvin rullaamassa eteenpäin, olen laskenut fy ja ke jo aika ennätysmääriä omalla mittapuullani. Biologia sisältää häiritsevän paljon Galenos-tietoa, jota ei ole eritelty lukion aineistosta... pakko tarttua Brittien reissun jälkeen vielä lukion kirjoihin. Biologian osalta aion tehdä viimeiset 4vk paljon tehtäviä, piirtää anatomisia malleja ja katsoa lisää ja lisää animaatioita ja videoita. Olen aloittanut myös yhteistyöprojektin erään Montanasta kotoisin olevan tiedeopettajan kanssa. Tekstitän hänen bifyke-videoitaan suomeksi. ☺ Opin itse samalla ja toivottavasti tulevaisuuden hakijat oppivat niistä.

Hurjasti tsemppiä kaikkien pääsykokeisiin sun muihin!

8 kommenttia:

 1. Hui nytkö on menny jo 50 päivää rikki :o nopeesti se vaan aika menee, viimeks ku tarkistin ni oli vielä 100 päivää... Kohta ollaan jo koesaleissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep kuule, 48 päivää ja 14 tuntia Älyvuodon mukaan.. hui.

   Poista
 2. Heippa, löysin sattumalta blogisi ja mukava, että näytät päivittävän suht usein fiiliksiä valmistaumisesta. Niitä hakijatilastoja on ehkä turha tuijottaa (tosin jokainen tavallaan), kun eihän ne koskaan kerro koko tokuutta :) Itse ainakin saisin niistä vaan turhaa stressiä ja ampuisin hyvällä lykällä vielä omaan jalkaan. Tsemppiä viime hetken rutistukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips vaan, ja kiva kun laitoit kommenttia. :) Oot ihan oikeessa, ei noi numerot kerro oikeen mitään. Niistä 1069 hakijasta puoletkaan ei tiedä mihin on tulossa, jos edes tulee. Tärkeintä on kahtoa sitä omaa paperia ja peiliä.
   Kiitti!

   Poista
 3. hei mahtavaa, mieletön blogi!! kiva lukee fiiliksiä (ja fiksuja pointteja) kun itellä turun lääkis myös tähtäimessä, tsemppiä sulle kans lukuihin! voisitko linkata noita hakijatilastoja, kun en itse löytänyt?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kiitos. :) Tässä tilastot: http://www.utu.fi/fi/Yliopisto/avaintiedot/opiskelutilastot/hakijat/Sivut/home.aspx
   Sanoisin, että nähdään syksyllä, mutta pakko kai se on ensin tuo intti käydä.. :') Tsemppiä sinnekin!!

   Poista
 4. Viime keväänä mun pääsykoesalista lähti vain yksi kokelas ennen koeajanpäättymistä, joten valtaosa kokeeseen saapuneista kyllä ilmeisesti yrittää aika tosissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, aika jännä! Useasti nimittäin ihmiset kertovat käyvänsä vain "katsomassa" koetta. Tosissaan hakevilla tarkoitan lähinnä sitä porukkaa, jotka tekevät hakemisen eteen paljon duunia ym. Kyllähän sen 5h siellä kuluttaa vaikka aineistotehtävää tehden, jos asiaa niin ajattelee. Vain osa paikalle saapuvista siis oikeasti kuuluu niihin, joilla se laskurutiini ja tietämys on sisäänpääsyn tasolla. Voinhan minäkin sanoa tosissani hakevani oikikseen ilman, että valmistaudun tarpeeksi. :')

   Poista