lauantai 27. huhtikuuta 2013

Listoja ja kehitystä


Alle neljä viikkoa kokeeseen, kohta vaihtuu jo toukokuu. Toisaalta sitä 24. päivää odottaa, mutta toisaalta sen tahtoisi työntää kauas pois tulevaisuuteen. Eikö vielä voisi olla puoli vuotta aikaa? Eikö se voisi olla jo huomenna? Vastaavanlaiset ajatukset vuorottelevat. Paljon olisi vielä tehtävää, to do -lista on pitkä ja kivulias. Toisaalta takana on myös vähintään yhtä kivinen done-lista, mistä olen kyllä ylpeä, kävi miten kävi. Done-listalta löytyy (yo-kokeiden jälkeen) ainakin:
 • farmasia-kokeet 2008-2011 fy ja ke osuudet
 • useita fysiikan valintakokeita
 • useita kemian valintakokeita
 • useita dia-haun valintakokeita, fy ja ke osuudet
 • muutamia vanhoja yo-koetehtäviä (fyke)
 • vaikeamman teorian kertausta lukiokirjoista
 • biologian kurssit 1 ja 3 muistiinpanoina

Melkein samalta näyttää myös to do -lista:

 • farmasia 2012, vain ke
 • pari fysiikan valintakoetta
 • pari kemian valintakoetta
 • muutamia dia-haun valintakokeita
 • useita vanhoja yo-kokeita (fyke)
 • vaikeamman teorian kertausta lukiokirjoista
 • biologian kurssit 2, 4 ja 5 muistiinpanoina

Tosiaan... nykyarki tuntuu olevan sitä, että herätessä opiskelemaan, välillä syödään, välillä treeni. Joka välissä ja päivän lopuksikin vielä opiskelua. Vaikka sitä kuuluisaa kymmentä tuntia ei tulekaan täyteen, max kuusi, se vie aika suuren osan päivästä. Monelta kuulee sitä samaa, että kunpa se jo tulisi, kunpa ei. Kohta se jo on, liian äkkiä, ei sitä muuta voi sanoa. :-)


Juuuuri niin osuva kuva! Eilen oli viikon treenivapaa, ja onhan se aina tosi outo päivä. Oikeasti, ei salille, ei lenkille? Ei uimaan, ei hasfitin treeniä? Ei edes venyttelyä? Ruokaakin saa säälittävät 1900kcal (no, itsehän tein ohjelmani...). Paino on noussut nyt ihan kivasti, tosin tämän viikon keskiarvoa en ole vielä laskenut. Nesteineen tullut noin +5kg ja viikkoja takana seitsemän. Tästä ekassa viikossa tuli tosiaan lähemmäs kaksi kiloa, joten aika tasaisesti puoli kiloa viikossa ollaan tultu. ☺ Treenipainot nousevat ja aerobiset kulkevat, mitäs valittaisin? Enpä keksi! Hyvää kuuluu siis tälle rintamalle. Hylkäsin ajatuksen ExtremeRunista, koska olen menossa kyseisellä viikolla päivystämään juoksukisoihin osallistujana. EA-välineet mukaan ja radalle! ;-)
  

Sallin itselleni iltalukemisiksi tämän jo kauan himoitsemani kokoelman Nurkkaan ajettu Jumala? Kuuluisa turkulainen tähtitieteen professori ja tamperelainen piispa väittelevät uskosta ja tiedosta. Kokoelmasta on nyt kahdessa illassa luettu yli puolet, aivan mahtavalta vaikuttaa! Luultavasti ensi viikolla pääsen jo lainaamaan toista osaa... Todellisuudessa olen niin paljon enemmän tällaisen kirjallisuuden lukija kuin mikään fysiikan laskija. Ehkä siksi minusta ei tulekaan fyysikkoa, vaan käytännönläheisempi lääkäri. Tiede kaikissa muodoissaan on toki lähellä sydäntä, mutta ei ympäripäiväisenä laskimennaputuksena.

Jälleen kerran paljon tsemppausta täältäkäsin kaikille, oli sitten tavoitteena kesäkunto, oikeustieteellinen tai vaikka maraton! Pian jo ainakin me kouluihin hakijat saadaan ihmetellä, mihin sen kaiken ajan vuorokaudestaan käyttää, kun ei enää tarvitse lukea... ;-)

PS. Sain musiikkidiplomista asteikolla 1-5 arvosanan 4!!

8 kommenttia:

 1. Hyvä Mikko! Asenteella loppuun asti – muista ne integroidut, kaikkia aihealueita yhdistävät tehtävät.. ja kohta paikka on sun! Sit nähdään yliopistolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katos EPO, mitä mies? Miten armeija? :)
   Ja kiva kun muistutit itseasiassa, mulla jäi Epionen materiaaleista osa integroiduista kahtomatta. Niissä tosin on aiiivan liikaa Galenosta, joka toisen tehtävän joutuu skippaamaan. :/ Mutta better than nothing! Ja kiitos, nähdään reilun vuoden päästä! Ellei sua näy pääsykoebileissä tänä vuonna? :)

   Poista
 2. Armeija on jees kun se loppuu kohta :D Muuta mulle ei sit oikeen kuulukaan, tai no koetan jo pikkuhiljaa integroitua takaisin normaaliin elämään hehe!

  Integroidut koin itse parhaiksi vuosi sitten! Millonkas teillä on pääsykoebileet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla taas alkaa heinäkuussa... Että heh heh vaan.
   Itse olen kokenut parhaaksi kyllä nämä eri valintakokeet ehdottomasti. Täytyy kyllä paneutua integroituihin vielä uudelleen. Pääsykoebileet on, noh, pääsykokeen jälkeen. ;D 24.5. iltana, perjantai. Ainakin olettaisin...

   Poista
  2. Joo! Vanhat valintakokeet on myös huippuja, käy ne läpi huolella. Ja auts, vietän tuolloin viimeistä kiinnioloviikonloppua – kaikki hyvä loppuu aikanaan.. Olis kyl muuten siistiä tulla käymään siellä! Vois muuten itsekin viritellä taas bloggailuvaihdetta päälle, ehkä starttaan myös lääkisblogin syksyllä..

   Tsemppiä lukemisiin!!

   Poista
  3. No niinpä tietty, hiton ginekset. Haha.
   Joo hei, mä vähän stalkkasinkin tuota sun valokuvausblogiakin. Ala ihmeessä. :) ja kiitos!

   Poista
  4. Gineksiin hajoaa... Tuut vielä kokemaan sen kantapään kautta!

   Heh juu, starttasin valokuvausblogin taas. Saa nähdä jaksaako innostaa vielä kauan mut toistaseksi tuntuu hyvältä :)
   Mahtavaa vappua!

   Poista
  5. Nojuu varmaan. Kiitos ja samoin!

   Poista