torstai 14. maaliskuuta 2013

Miten pettymyksiä käsitellään?


Joku voisi vastata mulle otsikon kysymykseen. Fysiikan yo ei mennyt erityisen hyvin, ei todellakaan eximiaa tulossa ja magnakin on hyvin tiukilla. Eilinen ilta oli kyllä ihan yhtä sähläystä tuon kokeen jälkeen, heitin mm. kahvinporot ja makaronit lattialle. Tuli ihan mieleen viime syksy ja fiilis kemian jälkeen: ei tehnyt mieli sängystä nousta ja kaikki yleensä kivakin vain otti päähän. Kauniisti sanottuna. Näinä hetkinä ne rutiinit ovat kyllä hyvä juttu, kun treenit ja ruoat sujuvat automaattisesti, vaikka ottaakin päähän.

Noh, kai se siitä. Ei se yo-todistus vaikuta oikeastaan mihinkään muuhun kuin omaan itsetuntoon. Pääsykoekiintiössä valitaan Turkuun 53 parhaimpien 100 yhteispisteillä valitun jälkeen, joten nou hätä. Siinä sitten sisään. Mutta ei kyllä todellakaan ilmaiseksi, tulevista 8,5 viikosta on kyllä vedettävä tuo 7,5 ihan täysillä. Suunnittelin lukevani 1h/aine/päivä. Viitenä päivänä viikossa. Joidenkin mielestä ehkä liian vähän, mutta itselleni tuo 3h taukoineen on aika maksimi. Tuossakin täytyy jo pitää lounastauko välissä. Nooh, ensi viikolla kemia ja toivotaan siinä tulevan jonkinlaista parannusta syksyyn verrattuna. Tuon fysiikan matikkahelvetin jälkeen tuntuu kemia jopa ihan kivalta... MUTTA jotain positiivistakin! Tipuin taas maan pinnalle, ja nyt onkin huikea drive päällä tuota tulevaa reilu kahta kuukautta ja sen opiskeluja ajatellen!! Ja ihan pakko sanoa, että tämän fysiikan yo:ni pelasti kyllä se paljon haukkumani sähköfysiikka. Kyllä, tein sekä sähkö- että sähkömagnetismitehtävän ja jopa osasin..! Ironian huippu?! :') Nyt kyllä kumarran sähköfysiikan puoleen ja lupaan panostaa siihen keväällä ja hurjasti. Ave, Tesla ja Edison!


Talvinen dieettilounaspäivällinen-sekoitus. Kanaa ja wokkia.
Olen ainakin ekan viikon perusteella ihan tyytyväinen tähän uuteen ruokametodiin, jossa ruoan määrä riippuu päivästä. Salipäivinä paino nousee ja välipäivinä se tippuu hiukan alas, mikä oli tarkoituskin. Mitään virallista analyysiä en silti voi tehdä ainakaan muutamaan viikkoon, kun nämä puolessa vuodessa kadonneet nesteet virtaavat takaisin ainakin viikon ajan. :-) Pakko tunnustaa, että olen nykyään ihan maastavetofani. En tiedä miksi, mutta mavepäivät on parhaita!!"The scientific man does not aim at an immediate result. He does not expect that his advanced ideas will be readily taken up. His work is like that of the planter — for the future. His duty is to lay the foundation for those who are to come, and point the way. He lives and labors and hopes."
- Nikola Tesla

8 kommenttia:

 1. mitä sä sit sait lopulta kemiasta? Mulla olis se vuorossa viikon päästä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppujen lopuksi jäi piste vai kaksi magnasta, mikä oli kyllä aika pohjanoteeraus. Luulin osanneeni, mutta virheprosentti oli jotain 164%. :-) Mulla sama, menen korottamaan. Jos nyt saisi edes sen M:n, niin olisin ihan happy with it.
   Mihin sä olet hakemassa? :-)

   Poista
  2. Jepa, ite oon eläinlääkiksen puolelle hakemassa ja kemiasta vois tulla ehkä E jos nyt muistan omat vastaukset oikein. Toisaalta, yhteispistekiintiöön on turha haaveilla kun kielet on niin surkeat mulla, mutta onneksi pääsykokeissa ei oo enkun kuullunymmärtämistä tai kielioppia...:D mutta ehkä se on tosiaankin samamulla noissa kirjoitusten tuloksissa et ne antaa uskoa sisäänpääsyyn, tai vastaavasti romuttavat sitä. ;)

   Poista
  3. Joo sitäpä! Mä yritän ottaa nää tulokset lähinnä potkuina takapuolelle, että loppukevät on paiskittava töitä! Mutta tsemppiä elukalle :)

   Poista
 2. mul on nykyään sellanen ihan-vitun-sama-fiilis. tosin äikkä onneks meni ihan kivasti... :D muuten onkin sitten tasoa A-C XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla noi kielet on aika perusvarmoja, joten niitä en jaksa edes stressata. Eniten noissa fyke-aineiden pilallemenoissa ärsyttää se, että tuntuu sisäänpääseminen lääkikseen olevan ihan mahdotonta. :D

   Poista
 3. Meni kokeet ja numerot miten meni, we will always Love you! <3 siskosi ;-)

  VastaaPoista