maanantai 7. tammikuuta 2013

Treenimusiikkia ja erikoistumista

Koulut aloitettu ja fysiikka tuttuun tapaan myöhässä. ... ... .. Joo. Ei onneksi paljoa, ehkä päivän tai kaksi. Rento jakso edelleen, ohjelmassa fysiikan, englannin ja äidinkielen kertauskurssit. Plus ekstrana musiikin diplomikurssi, mutta se jatkuu maalis-huhtikuuhun vapaa-ajalla. Sisältää konsertin suunnittelua yms. Se videoidaan, joten ehkä siitä ilmestyy tännekin pätkä joskus?

Pääsykokeeseen 136 päivää.

Turun yliopisto alkaa kouluttaa akuuttilääketieteen erikoislääkäreitä. Kyseessä on kuusivuotinen erikoislääkäriohjelma, kuten muutkin yli 50 erikoisalaa. Syy tällaiselle haaralle on päivystyksien osaamisen vahvistus, akuuttilääketieteilijöistä tulisi siis sairaaloiden ensiapupäivystysten vastaavia, ei niinkään kenttätyöskentelijöitä. Ehkä konsultteja. Tietysti tämä uudistus vähentää riskejä päivystyksissä, joissa nuorimmat kandit vetelevät pitkiä vuoroja. Onhan heilläkin toki takapäivystäjänsä. Suomen Anestesiologiyhdistys ry on koonnut pitkän pdf:n asiasta, jonka voi lukea tästä, jos jaksaa. Kopioin tähän perään nyt tuosta pdf:stä kohdan Yhteenveto viimeiseltä sivulta, joka aika hyvin tiivistää ajatukseni asiasta:

"SAY näkee akuuttilääketieteen aseman lähinnä hallinnollisena ja koordinoivana. Kriittisesti sairaan potilaan hoidon tulee tapahtua anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkärin johdolla. Akuutit hätätilanteet, vaativa ensihoito ja peruselintoimintojen turvaaminen hoitoketjun eri vaiheissa ovat olennainen osa anestesiologian ja tehohoidon erikoisalaa."

Vähän heidän teksteistään paistaa läpi kyllä katkera varpailleastumisen tunne, mutta ymmärtäähän sen.


Olen alkanut luoda tällaista omaa adrenaliinisoittolistaa YouTubeen, jota on jees soittaa kuulokkeista yksin treenaillessa. Saa ihan kuunnella ja heittää mielipidettä. Ehdotuksia listan täytteeksi otetaan mielellään vastaan! Se on ehkä hieman tyhjillään vielä, mutta lisää tuleepi. Mitään ihan joka listassa olevaa jumputusta en sinne ajatellut laittaa. Tästä listaa kuuntelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti