keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Mättöpäivien sietämätön vaikeus


Mättöpäivä? Kyseessä on siis ns. huijauspäivä, jolloin saa syödä omien mieltymystensä mukaan mitä tahtoo - ja toisaalta jättää syömättä niin useaa perusateriaa päivässä. Huijaamisella saadaan hermoja nollattua ja kroppaa yllätettyä, aineenvaihduntakin sekoaa hetkeksi. Cheat-päiviä on monenlaisia: suhteellisen usein pidettäviä, jolloin syödään melko vähän yli rajojen. Esim. vapaammin hiilareita ja hieman suklaata. Tällaisia voi viettää jopa joka toinen viikko.

http://www.hellapoliisi.fi/kalaruoat-ja-ayriaiset/2158-lohi-kantarellipaistos

Itse olen omaksunut tämän ns. rajumman version. Aamu alkaa omalla kohdallani tupla-annoksella puuroa ja hieman normaalia pienemmällä kasalla raejuustoa. Sekaan tietysti paljon hilloa ja mehukeittoa! Sen jälkeen vuorossa on usein se isoin karkin ja suklaan ahminta, jolle ei tietoisestikaan haeta loppua. Lounas ja päivällinen syödään melko normaalisti, tosin usein en jaksa syödä normaaleja annoksia hiilaripöhön takia. Lämpimien ruokien jälkeen onkin muuten kiva jatkaa jäätelöllä! Ja siihen päälle suklaalla. Ai että. Tätä tahtia jatketaan koko loppu päivä, kunnes olot ovatkin törkeät. 


Sähköfysiikka on pian takana! Edessä pohdinta siitä, aionko edes kerrata enää koko fy7-kurssia...

Otsikko kertoo kuitenkin totuuden. Pidän mättöpäiviä maksimissaan kerran kahdessa kuukaudessa. Niistä on aina tosi kiva haaveilla, kuten tätäkin tekstiä kirjoittaessa. Kun cheattiin on enää pari päivää jäljellä, alkaa epäröinti. Miksi lähden tähän? Tämänkin päivän voisin käyttää tavoitteeseenpääsyyn. Kaiken lisäksi seuraava viikko menee cheatin jälkien siivoamiseen (1-2 kilon nesteidenpoistoon). Eikä ne herkut sitten suussa niin hyviä olekaan kuin mielessä. Seuraava huijauspäivä on suunnitteilla 14. helmikuuta, jolloin on edessä abiristeily ja penkkarit. Ihan hyvä päivä siis. Etukäteismorkkis. Siitä seuraava huijaus taitaakin olla vasta loppukeväästä...5 kommenttia:

 1. Ootko sä koskaan kokeillut ihan puhdasta hiilaritankkausta? Siis että ei melkeen yhtään protskua ja minimirasvoilla. Mua kiehtoo, mitä sillä vois saada aikaan ja aattelin ehkä viikonloppuna (tai ensi viikonloppuna) kokeilla. Ruokalistalle paljon puuroa ja pastaa ketsupilla <3 Kaurapuuroon tosin vaadin sen raejuuston, ei se muuten oo sama!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En, koska en varsinaisesti ymmärrä sen päivän hyötyä (ainakaan verrattuna mättöpäivään). Ainoa plussapuoli siinä on se, että kroppa ei saakaan päivittäistä protskuaan, mutta mulle ei siitä tulisi kuin paha mieli. :D

   Poista
  2. Jälkimmäinen on kyllä totta... :D

   Poista
 2. Moi!

  Tämä ei liity mitenkään postaukseesi, mutta kommentoin nyt tässä kuitenkin :) Löysin blogisi äskettäin ihan sattumalta, ja täytyy sanoa että vaikutat todella sympaattiselta tyypiltä. Kirjoituksiasi on mukava lukea! Itse myös nuorempana hain lääkikseen, joten ymmärrän miten raskas kevät sulle on tulossa... Itse en sisälle asti päässyt, mutta elämä vei sitten muualle ja olen nykyiseen työhöni todella tyytyväinen. Mutta jään mielenkiinnolla seuraamaan sun valmistautumistasi koitokseen :) Kovasti onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips ja kiitos kivasta kommentistasi! :)
   Sääli, ettei sulla onnistunut. Toivottavasti tämä sun uusi uravalinta on yhtä mieluisa. :)

   Poista