sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Hiilihydraattifoobikon pizza

Tänään sain vihdoin aikaiseksi tehtyä jo kauan suunnittelemaani lähes hiilaritonta pizzaa. Olin hieman skeptinen pohjan suhteen, sillä idea jo sellaisen koostumuksesta oli vähän koominen. Noh, koomiselta kuulostava tai ei, se toimi. Pizza oli älyttömän hyvää - vähintään yhtä hyvää kuin perusitsetehty. Suosittelen, jos jaksatte kätenne tuhrata aineksiin.

PIZZAPOHJA
500g paistijauhelihaa 10%
1 kananmuna
suolaa + pizzamaustetta

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Sekoita pohjan ainekset keskenään, mieluiten käsin. Muista pestä tassut, ennen kuin aloitat. Ei, et paista jauhelihaa. Se on todellakin raakaa, kun kaadat sekoituksen leivinpaperille. Tasoittele pizzapohjasta pyöreähkö ja melko litteä, jotta se kiinteytyy riittävästi. Uunin lämmettyä laita pohja esipaistumaan 15-20 minuutiksi, kunnes pohja on ruskeaa. Huomaa, pohja on tässä vaiheessa vielä hieman löysää, älä liikuttele sitä turhaan.

                      

TÄYTTEET
ketsuppia
150g pizzakinkkuviipaleita
1 purkki ananaspaloja
115g pizzajuustoraastetta
pizzamaustetta


Levitä ketsuppi esipaistetun pizzapohjan päälle. Sirottele mielesi mukaan kinkkua tasaisesti ympäri pizzan. Avaa ananaspurkki ja kaada varovasti neste pois. Voit säästää ananasmehun vaikka jälkiruuaksi, jos mielesi tekee ja et välttele hiilihydraatteja hirveän tiukasti. Asettele ananaspaloja tasaisesti ympäri pizzan. Kaada nyt muiden ainesosien päälle melko reilusti juustoraastetta, se sulaa ja katoaa äkkiä. Mausta vielä reilusti. Laita lopputulos takaisin uuniin samaiseen 200 asteeseen siksi aikaa, että juusto on kunnolla sulanut (10-15 minuuttia).


Lopputulos yllä. Pohjasta tuli kiinteämpi kuin oletin. Olen kuullut myös versiosta, jossa pohjaan laitetaan kiinteytykseksi maitorahkaa, mutta päätin skipata... idea kuulosti vähän hurjalta. Pizzan jaoimme neljään osaan, itse otin lisäksi salaattia ja maitoa. Tietysti nuo vähätkin allaolevat hiilarit saisi lähes nolliin, jos jättäisi tuon ananaksen pois, mutta pöh. Muita täytevaihtoja ovat esimerkiksi katkaravut, tonnikala, pekoni... keksi itse.


MAKROT

1585 kcal
p: 148g
r: 99g
hh: 23g


Tämä tekee annosta (1/4 pizzaa) kohden noin 400kcal ja 100g kohden noin 165kcal. Tässä pieni vertailu normaaliin Apetitin valmispizzaan. Arvot 100g kohden. Jokainen tehkööt omat päätelmänsä näistä.

Mikon pizza / Apetitin pizza
165kcal / 210kcal
p: 15,3g / 8,9g
r: 10,2g / 8,8g
hh: 2,4g / 23g


Lihakset ovat palautuneet nyt viime päivinä ihan jees, joten treenitkin ovat kulkeneet normaaliin tapaan. Innolla odotan pakkasten jatkumista, jotta saa vetää luistimet ja monot taas jalkaan! :) Talviurheilu veti minut joskus aikanaan tähän mukaan, joten palaan vähän kuin juurilleni aina talvisin. Fysiikkaa edessä huomenna kello 13:30 eteenpäin, tavoite lukea ykköskurssi kolmessa osassa.

Mitenkä teidän tavoitteenne kaiken suhteen? :) Onko teillä suositella jotain terveellisempää versiota jostakin ruuasta? Tein viime vuonna kevyen version juustokakusta, ehkä joskus teen siitäkin tänne oman postauksen.

"If you're going through hell, keep going." 
Winston Churchill

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti