sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Päivitystaukoa


Pienimuotoinen päivitystauko tosiaan takana, eikä sille ole oikein muuta syytä kuin asian vähyys. Töissä on tullut käytyä, treenit tehtyä ja bilsaa luettua, mutta ei mitään kummempaa. On kyllä ollut ristiäisiä sun muita asioita, jotka eivät tätä blogia varsinaisesti kosketa. Kuorma-auton ajotkin tullut menestyksekkäästi aloitettua, inssikin on jo muutaman viikon sisällä.Biologian kolmoskurssikin on vähän takkuillut tässä loppua kohden, tosin se nyt onkin pisin kirja tähän mennessä. Ei sisältö ole niin kamalaa kuin ykköskurssissa, mutta jotenkin vain lukeminen ei ole koko ajan intohimo numero ykkösenä. :') Sen tähden tälle viikolle siunaantuikin kuusi lukupäivää viiden sijaan... Tänään olisi kai vielä 40-45 sivua, en muista. Bi2 meni hyvin ja nopeasti.

Siitä huomaa taas, että on dieetti, kun alkaa tämä oma kroppa tuntumaan liian pieneltä. Joku varmaan muistaakin sen massakauden valituksen siitä, miten olo oli turhankin turvonnut ja näin. En toki kaipaile sitä turvotusta takaisin, mutta kyllä toisenlainen kehitys kelpaisi. Mutta nyt kun on kerran päätetty viedä tämä kerrankin loppuun, niin se tehdään. Ruokavalioonkin meni yhden illan palkka, joten ei tässä ihan heti huvita luovuttaa.

Mutta yrittäkää nyt joku kommentoidakin joskus jotain, vaikka nämä tekstit ovatkin melko sisällöttömiä! :')

vk41 treenit lyhyesti: etsintäharjoitus aka suunnistus, sali, pk-lenkki, lepo, sali, crossfit, sali.

VIIKON 42 TREENIT
ma - pk-lenkki 28min
ti - kuntosali (rintaolatselkä)
ke - lepo
to - kuntosali (jalatkädet)
pe - intervalleja 40min
la - crossfit 35min
tänään su - kuntosali (rintaolatselkä)

Jos nyt saa tämän tavoitteen päätökseen, voisi kyllä vähentää noita aerobisia ensi keväänä. Ottaa vaikka 4 täysipainoista kuntosalitreeniä ja yhden crossfit-tyyppisen. Yhden päivän pyhittäisi vain pelkälle lenkille/muulle. Täytyypi hunteerata, ensi keväälle on muutenkin tulossa vähän erilainen ruokasuunnitelma, josta lisää joskus.

"Wake up everyday stronger than yesterday. Face your fears and wipe your tears."
- HASfit

6 kommenttia:

 1. Mimmosella ohjelmalla salil treenaat? Olik noi sun ohjelmat kovin erilaisii dietil ja ei-dietil?

  VastaaPoista
 2. Treeniohjelma on nyt kiertävä kaksijakoinen. Dieetillä liikkeet vaihtuvat massaliikkeistä kestävyysliikkeisiin esim. penkki->sotilaspenkki. :) Sarjapituudet voivat melkein tuplaantua. Oleellista siis saada kulutus korkeammalle ja lihaserottuvuus paremmaksi.

  VastaaPoista
 3. Kuin pitkiä sarjoja sit teet? Itellä ne vähä vaihtelee liikkeestä ja päivästä riippuen. Välil Otan ihan kolmosii ni saa vähä lihasmassaa/voimaa mut välil teen 10/12 ni vähä nostaa sykettä enemmän ja lihaskestävyys vähä nousee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä on väärin määritellä tarkkoja sarjapituuksia. On ihan ok tehdä sellainen runko, että "tänään teen 4-6 sarjaa ja 10-15 toistoa" tjsp, mutta tuollaiseen helposti kangistuu ja jää junnaamaan. Itse usein toki saatan päättää sarjamäärän, esim 6-8 per lihasryhmä, etukäteen, mutta toistoja tehdään niin paljon kuin lihaksessa tuntuu. Hyvä tekniikka itselleni on se, että nousen 12 toistolla niin korkeisiin painoihin kuin jaksan, sitten vähennän painoja ja lisään toistoja. Näin siis dieetillä.

   Mutta kuitenkin. Nuo 10-12 toistoasi kuulostavat hyviltä. On ihan ok tehdä toisinaan kolmosia voiman takia, mutta jos tavoitteena on yleinen lihaskunto ja lihasmassa, niin tuo 8-12 toistoa on optimi. :) Kuuntele lihasta, se on aina paras! Toisinaan se 8 on liikaa ja toisinaan 12 liian vähän.

   Poista
 4. Kohtuullisen lyhyitä noi PK-lenkit, itsellä lähtee kone käyntiin vasta noilla nurkilla :). Tietenkin yksilöllistä ja tulostahan on näköjään tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tai no siis. Oikeastaan en tee nimenomaan pk eli pitkäkestoisia melkein koskaan, vaan nuo ovat enemmänkin peruskuntolenkkejä. Tähän painojen kolisteluun kun panostaa, niin periaatteessa pitäisi hiitata enemmän. :) Ehkä kirjoitan tästälähin peruskuntolenkki.

   Poista