tiistai 7. elokuuta 2012

Taso on kovaa

Eräänlainen ramppikuume alkaa kyllä iskeä, kun edessä on viimeinen vuosi. Toukokuussa, noin 9,5kk päästä on pääsykoe, jossa pitäisi oikeasti loistaa. Kävin tänään ostamassa viisi kirjaa, joihin sisältyi mm. ABI Kemia. Taso on jonkin verran kovempi, tosi hyvä asia sinänsä, kuin Reaktio-sarjassa, sillä tehtävät ovat vain yo-tasoa. Pelkästään esimerkkitehtävää katsoessa tulee väkisinkin olo, että "osaanko selittää tarpeeksi hyvin, mikä on rasva?" Tietysti siihen on helppo selittää jotain triglyserideistä sun muista, mutta jos kohdassa on jaossa 1-2p, ei se taida riittää.
Laskujenkin on pakko mennä just eikä melkein. Vaikka 12-16 tehtävästä (pääsykokeessa) vaaditaankin vain noin 55-60% varmaan sisäänpääsyyn, on se kiireessä ja järkyttävässä paineessa haastava juttu. Siinä ei oikeasti saa olla juurikaan tehtäviä, joita ei osaa yhtään, sillä silloin on pakko saada muista lähes täysiä. Tietystihän se on sama yo-kirjoituksissa, jos tavoitteisiinsa aikoo päästä; vrt. kaksi tehtävää väärin ja muut täysin oikein TAI jokaisesta tehtävästä 4-5p = eximia (fyskem). Duunia on kyllä tullut painettua, mutta siinä pitää oikeasti kuulua 20% parhaan joukkoon, jos tahtoo pärjätä. Ensi vuonna Turkuun sisään otetaan 150, pääsykokeeseen saapuu esim. noin 700 henkeä (tänä vuonna 698). Sisään pääsee siis pyöristettynä 21,4%. Joku on joskus Älyvuodossa sanonut, että jos olet parempi kuin molemmat vierustoverisi, pääset sisään. Nykyään ei taida sekään riittää. Otettava huomioon on tosin se, että noista 700 ehkä 600 henkeä saapuu tosissaan, se "muuten vain katselemaan" tulijoiden määrä on aika yllättävä.

Summa summarum: Jos ensi keväänä biologian tehtävät näyttävät yhtä epäselviltä (ts. en olisi osannut kasvitehtävästä juuri mitään), ei huhhuh. Työn määrään I trust.
Perjantaina tuli käytyä harjoittelemassa lääkiselämän toista puolta, haha.

VIIME VIIKON TREENIT
ma - lepo
ti - sali (rintaolatselkä) 1h
ke - ultimate warrior's workout 30min
to - sali (jalatkädet) 1h
pe - pk-lenkki 31min
la - sali (rintaolatselkä) 1h
su - sali (jalatkädet) 1h


Päivän lainaus: "If you really want to do something, you'll find a way. If you don't, you'll find an excuse."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti