torstai 12. heinäkuuta 2012

Varokaa heikkoja sidoksia!

Joitain laskuja tai niiden alkuja. Älkää ihmetelkö merkintöjä tai niiden vajaavaisuutta, en ole jaksanut kirjoittaa kaikkea täydellisesti tai olen tehnyt ne puoliksi päässä.

Otsikon teksti tuntui olevan koko ke2 tärkein pointti. Tai sitä ainakin nauroin eniten, kun tuollainen "ohje" siellä annettiin vierellään kuva heikoista jäistä. :') Kurssi on nyt takana ja ihan ok tuntui sujuvan. Neljässä päivässä tuli sekin taputeltua, mutta saapi nähdä miten käy noiden 3-5 kurssien kanssa.Keskiviikon lukuja ja kaavoja Turun kirjastosta.

Lupasin kirjoitella näistä mun ruokailuasioistanikin vähän, ja ajattelin tämän postauksen olevan sille hyvä. Kuten taisinkin mainita, nyt eletään ns. massakautta, jolloinka on tarkoituksena treenata salilla kovaa ja yrittää saada kehoon massaa. Omassa tapauksessani paino saattaa nousta tämän kauden (kesto n. 3-4kk) aikana 10-14 kiloa, eli noin kilo viikossa, ehkä vähän alle. En nyt sitten tiedä, en laskisi itseäni millään tasolla kehonrakentajaksi, vaikka tämä tapa onkin vahvasti kehonrakentajien käytössä. Ehkä tämä on omalla kohdallani vain lihasten vahvistamista, joka sitten onnistuu paremmin näin plussakaloreilla. Syötyä tulee päivittäin viisi ateriaa + palautusjuoma salipäivinä, kaloreita tuleepi 3000-3200kcal.


Syön pääasiassa kyllä pelkkää puhdasta kotiruokaa, mutta näinä Turku-päivinä (1-3/viikko) tulee käytyä ravintoloissa syömässä. Niissäkin tilaan yleensä mahdollisimman terveellistä ruokaa niin pitkälle kuin se nyt on mahdollista. :') Kuvan annos on Premium Burger Turun Amarillosta. Sämpylät ovat täysjyväleipää ja juomana on maitoa (♥). Nuo purkkikastikkeet ja ketsupit jäi oikeastaan syömättä, kun leipien välistä löytyi sen verran paljon kastiketta jo itsessään. Aterian terveellisyys ei kuitenkaan ole mitään huippuluokkaa ranskalaisineen ja rasvaisine pihveineen, mutta näin plussakaloreilla ollessa satunnainen mättöruoka on vain aineenvaihdunnalle hyvä juttu; ei ehdi tottua mihinkään tiettyyn.

Kuvassa uusi 4kg säkki Fitnesstukulta.

Sain Turussa myös lopulta luettua tuon Bios 5 loppuun. Blogin nimikkotehtävä, lähes ainakin!

Ei kai siinä sen kummempaa minun syömisistäni. Jos haluaa tarkemmin tietää, mitä syön ja milloin, kysykää. Pääasiassa itse teen omat ruokavalioni, sillä koen itse nyt tietäväni mitä tarvitsen. Tuon dieettiruokavalion tulen ostamaan tosiaan Jari "Bull" Mentulalta syksyllä, sillä ei tunnu vielä omat rahkeet riittävän täydelliseen kiristelyruokavalioon. 

9 kommenttia:

 1. Onhan sitä jo kiva miettiä sitä erikoistumistakin välillä(: Ainakin antaa taas motivaatiota vähän lisää. Onkos sulla jo jokin tietty erikoisala mielessä?

  P.s. Oot edennyt ihan hurjaa tahtia noiden kanssa! Huh, itse kun jumitan vielä alkukursseissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. No alkukurssi tämäkin minulla vasta on, nuo biologiat luin tässä keväällä lähes aivot narikassa läpi. Pakko vielä syksyllä kerrata vähän + sitten keväällä io-matskuista.

   No tuo anestesiologia ja tehohoito kiinnostaisi. Olisi aika unelma toimia anestesialääkärinä leikkaussaleissa, osastonlääkärinä teholla ja ensihoitolääkärinä MediHelissä. Viimeksi mainittu vaatii vielä 2 vuoden erityispätevyyden ensihoitolääketieteestä, mutta se nyt tuskin tuossa vuosimäärässä tuntuu... :) Mitenkäs sinulla, mitkäs on pläänit? Vammaisasiat?

   // editoin tästä yhden ajatusvirheen, siksi poistettu tuo ylempi.

   Poista
 2. Kiva, sullaki jo melkein selvät sävelet noista:) Aika kauanhan siinä erikoistumisessa menee mutta saa kuitenkin tehdä niitä töitä samalla niin ei se varmasti niin pahalta tunnu.
  No kiinnostaa vähän sellainen käsillä tekeminen niin tuo kirurgia on ollut tässä jo mielessä jonkin aikaa. Vielä ei ole mitään varmempaa suunnitelmaa erikoisalasta.

  Siitä onkin ihan hyvä keväällä jatkaa itse kun nuo pääsykoe asiat tulee luettua jo ylppäreihin niin ei pitäisi olla mitään vaikeaa. Mutta ootko katsonut sen tämän vuoden kokeen? Oli kyllä jotenkin nopeasti katsottuna aika hämmentävää, että voiko kaikki ne asiat löytyä ihan lukiokirjoista..
  Valmennuskeskus ja kandiakatemia on ollut ainoat jotka on vaikuttanut suhteellisen hyviltä, mutta en osaa vielä päättää noista. Varmaan kuitenkin tuo valmennuskeskus tulee lopuksi valittua kun haluan ehkä enemmän opettajajohtoista opetusta vaikka siitä opetuksen tasosta ei tiedä vielä mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se justiisa, että niitä töitä saa tehdä jo 4 vuoden jälkeen, ei 14. :)
   Huh, no minäpä tulen sun anestesialääkäriksi sitten leikkaussaliin! ;)

   Joo, kahtoin tuota koetta, ja tehtävät nimenomaan näyttivät vaikeilta. Sitä suurin osa ei kuitenkaan ollut, varsinkin kemia oli aika peruskauraa. Biologiasta piti olla lukenut pikkujutut tarkasti. Fysiikka vaati kyllä hyvää soveltamispäätä.
   Minäkin harkitsen vakaasti noita Valmennuskeskuksen io-matskuja, kuulemma parhaat. Saapi nähdä, kun 2013-matskut tulevat. :)

   Poista
 3. Sulle on haaste, teet tai et. :p

  http://janna-aleksandra.blogspot.fi/2012/07/versatile-blogger-award.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, taidan jättää väliin. :') Yritän pysyä tämän blogin puitteissa tällaisessa "asiahöpinässä".

   Poista
 4. Haha :D Sovittu. Muistakin sitten se vielä 8-10 vuoden päästä!

  Siinä kokeessa ne kaikki pikkutarkat tiedot järkytti eniten, mutta onneksi siinä oli sitten sitä kemiaakin yms. Aika yksityiskohtaista opettelua täytyy kuitenkin harrastaa.. Toivottavasti nuo Valmennuskeskuksen jutut nyt on sitten hyvät (: Päädyin itsekin nyt viimein siihen, kun paljon hyvää kuitenkin kuullut. Ja toivottavasti ovat ehtineet niitä parannella nyt vähän kun on saanut vähän mallia tuosta tämän vuoden kokeesta.

  VastaaPoista