maanantai 2. heinäkuuta 2012

Kemiaa ja Paavo Nurmea

 Heippa ja tervetuloa virallisesti nyt lukemaan blogiani! :)

  Ensimmäinen päivä kemian lukuja on nyt takana. Aloiteltua tuli luonnollisesti ykköskurssista, josta sivuja on nyt takana noin 60. Taiteiltiin kaverin kanssa paikallisessa kirjastossa yhteensä lähes neljä tuntia vuorotellen tehtäviä joka kappaleesta, toisista enemmän ja toisista vähemmän. Ruokatauko oli puolenvälin paikkeilla. Käytännössä yhtäkään laskua ei vielä tullut vastaan (ellei yksinkertaisia elektronegatiivisuuden erotuksia oteta huomioon), mutta koko huomenna alkava kappale 4 onkin pelkkää laskemista. Onneksi tosin tämän vaiheen laskut ovat vielä niin peruskauraa, että ongelmia ei pitäisi olla perus n = m/M ym. kaavojen kanssa.
Huomenna jatkuu laskujen merkeissä ajotuntien ja SPR-hommien jälkeen ehkä hieman kevyemmin Turun kirjastossa. Pyrin selviämään jokaisesta kurssista aina max kuudella päivällä, mutta tätä tahtia kurssiin menisi noin kaksi ja puoli päivää. :D Varaa hidastella vähän siis on. Tietysti asiat hieman myös loppua kohden vaikenevat, eikä esim. nelos- ja vitoskurssit todellakaan suju näin vetreästi kaikkine kummallisuuksineen.


Kurssikirjat, söpö kertausvihko, MAOL, aurinkolasit, penaalit ja opiskelukaverini

  Lauantaina tuli juostua Paavo Nurmi Marathon -tapahtumassa 10km matka. Olen tosiaan nykyisin panostanut enemmän tuohon painojen kolisteluun salilla, mutta aerobinen harjoittelu (mm. lenkkeily, maastojuoksu, suunnistus, uinti, pyöräily) kuuluvat 2-3 kertaa myös viikko-ohjelmaani. Juoksusää oli lauantaina ihan mahtava: lämpö vajaa 20 astetta, toisinaan minuutinmittaisia sadekuuroja, auringonpaiste vähäistä. Säästä ei siis voi huonoa juoksutulosta syyttää... Aikaa meni jonkun verran päälle tunti, sillä alku tuli lähdettyä hirmu hitaasti. Loppumatkasta oli kyllä mukava kiristää tahtia ja ohittaa kymmeniä osallistujia, mutta ei se paljoa sitten enää ajassa auttanut.


Ennen juoksua. Lahkeet tuli kyllä käärittyä vielä ylös ennen starttia, mikä olikin juoksun paras päätös.

  Ei siinä mitään, kivaa oli. Sovittiin jo samaisen treeni- ja opiskelukaverini kanssa, että Ruissalojuoksut kutsuvat syyskuussa. Myllyn pyöräilystä ei tultu vielä mihinkään tulokseen, mutta harkinnassa on. Lisäksi ensi keväänä olisi tarkoitus ennen armeijaa juosta puolikas maraton ja osallistua toukokuussa Vantaan Extreme runille. Urheilutapahtumat ovat kyllä sellainen asia, mitä ehdottomasti suosittelen!! Kohottaa motivaatiota.

  Nyt olisi lähtö suunnistamaan viikkorasteille, saa nähdä miten käy. Vierivä kivi ei sammaloidu..!

12 kommenttia:

 1. Meeks ens kesänä armeijaan vai millon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kutsunnat on varsinaisesti vasta syksyllä, mutta kirjeisiin tuli ladeltua litania syitä, miksi mieluiten ensi kesänä. Luultavasti silloin, jos en pääse, harkitsen siirtäväni vuodella ja lähteväni opiskelemaan ensin vuodeksi. Saapi nähdä.

   Poista
 2. En tykkää lukee tätä blogia kun ite oon niin laiska etten jaksais vilkasta ees kirjoja päin.. phiuh. :D Ei vaan, ihan kiva lukea, jospa sais joku päivä tästä motivaatiot ite lukemiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivottavasti motivoi edes vähän! :) Ykköskurssi on vielä niin peruskauraa, että vaikka jotkut asiat on unohtuneet, ne on helppo muistuttaa mieleen ja kokea ilon tunteita (tai sitten ei...)! :)

   Poista
 3. No sullapa on tahti. Mä en oo saanut kemiaa luettua paria sivua enempää. Ja mitä, mulla on ollut tässä aika monta päivää jo aikaa. Onneks sentään fysiikka pelittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tahti on kova, huomenna vielä vajaa pari tuntia kemiaa ja ensimmäinen kurssi on siinä. :) Sitten loppuviikko lepoa ja ensi maanantaina alkaa 2. kurssi. Minulle nuo fysiikka ja kemia ovat molemmat aika samalla tasolla, olen saanut pääasiassa 8 molemmista aineista.

   Poista
  2. Käy välillä vähän kateeksi niitä jotka tiesi jo lukiossa mitä ne haluaa tehdä lukion jälkeen. Itsellä fykebi-aineista opiskelin vain pakolliset, jos sitä nyt opiskeluksi voi kutusa - pääsin silloin läpi ja se riitti. Kiinnostus heräsi vasta lukion jälkeen, ja nyt sen sitten edestään löysi minkä taaksensa jätti :D

   Toivottavasti jaksat tsempata ja opiskella kovasta tahdista huolimatta kevääseen asti :)

   Poista
  3. Mulla kiinnostus toden teolla heräsi siinä 9lk-1lk vaihteessa, eli jo pari vuotta tässä on odoteltu. Siksipä minäkin vähän kadehdin niitä, jotka saavat vain yks kaks päättää, että hei, ensi keväänä haen ja ensi syksynä aloitan. :) Nyt minulla on viimein edessä se "ensi kevät", mutta "ensi syksyä" saan odottaa vielä kaksi vuotta, kiitos asepalveluksen.

   Kiitos! Nyt lähtö salille ja myöhemmin viimeistelemään ke1.

   Poista
 4. Terve!
  Painoin tän kaiken vuosi sitten läpi, taidanpa jäädä mielenkiinnosta seuraamaan kuinka äijän käy. Turun lääkikseen taidat hakea joten sielläpä nähdään sitten, ens syksynä itse asiassa mikäli jostain syystä armeijaa siirrätkin eteenpäin. Voin tulla myös välillä heittämään jotain inttisatuja lääkisvinkkelistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vertaistuki on aina kivaa, mutta yhtään inttisatua en tahdo kuulla! :D Joo, syksyllä selviää tuon oman palvelusajan laita.

   Tervetuloa lukemaan!

   Poista
 5. Kiitos palautteesta! Vasta tämä koko blogitouhu aluillaan ja blogger on muuttunut ulkoasua myöten niin paljon että tässä alkusäädössä taitaa mennä vähän aikaa, mutta mainitsemillesi jutuille yritän nyt tehdä jotain. Kiva nähdä että muillaki samanlaista projektia! Taidan jäädä seurailemaan jos saisi lisämotivaatiota tuohon omaan lukemiseen sillä sulla näyttäisi olevan jo hyvä alku:)Toivottavasti jatkuu samaan malliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, alku aina hankalin - sekä blogilla että lukemisella. Kun tapahtuu, on helpompi hengittää terveisin Tiktak... ;)
   Tsemppiä!

   Poista